Керівники обласної ради презентували комунальні підприємства

Керівники обласної ради презентували комунальні підприємства

28.09 17:27    
Голова обласної ради Володимир Ширма та його заступники Сергій Крамаренко і Максим Вілівчук 28 вересня провели виїзну прес-конференцію на тему «1 рік на посаді: досягнення та плани», у ході якої журналістам презентували роботу двох комунальних підприємств обласної ради.

Зокрема, Максим Вілівчук у загальних рисах розповів журналістам про функціонування комунального підприємства «Аптека «Міжлікарняна», яке розпочало свою роботу ще у 1981 році.

«Це унікальний заклад в нашій області. Ця аптека одна з небагатьох в області, на базі якої збережено власне виробництво, адже на даний час в нашій країні призупинено розвиток виробничих аптек. У наших планах зробити соціально - орієнтовану, конкурентноспроможну і прибуткову мережу комунальних аптек, продукція якої буде розрахована на широкі верстви населення. У структурі підприємства – 2 аптеки та 4 аптечні пункти. Загальна площа приміщень комунального підприємства – 517 кв.м, з яких майже половина – це виробничі приміщення», - розповів заступник голови обласної ради.

Детальніше презентувала підприємство та провела екскурсію по виробничім приміщенням в.о. керівника Аліна Уткіна, яка зазначила, що найголовніше для аптеки - це збереження унікальної виробничої бази для виготовлення індивідуальних замовлень, адже в області тільки 2 аптеки мають ліцензії на таке виробництво.

«На базі підприємства виготовляється більше 100 видів лікарняних препаратів. Активно наразі розвиваємо косметологічний напрям, зокрема, виготовляємо майже 15 видів косметичних засобів. Націнки на нашу продукцію мінімальні – не більше 20%. У найближчих планах підприємства - розширення асортименту продукції; збільшення обсягів власного виробництва; збільшення кількості аптечних підрозділів на базах медичних установ області, і не лише у Житомирі, а й у Бердичеві, Коростені, Новограді-Волинському; створення єдиної довідкової служби», - розповіла в.о. директора аптеки.

Після екскурсії, Аліна Уткіна презентувала журналістам невеличкі подарунки - пробники з косметичним кремом на основі гіалуронової кислоти виробництва комунальної аптеки.

Наступне комунальне підприємство, яке відвідали журналісти – «Житомироблагроліс» - презентували голова обласної ради Володимиром Ширмою разом з генеральним директором Ігорем Рибинським.

Як зазначив Володимир Ширма, підприємство, у складі якого функціонує 10 дочірніх підприємств, створено у 2000 році і є одним із бюджетоутворюючих в області.

У свою чергу генеральний директор підприємства Ігор Рибинський підтвердив, що усі підприємства є прибутковими.

«Підприємства «Житомироблагролісу» щорічно сплачують близько 100 млн грн всіх видів податків. Загальна чисельність працюючих по підприємствах в 2017 році становить більше 1,4 тис осіб. Середня заробітна плата на лісогосподарських підприємствах від 7 до 10 тис грн. У користуванні дочірніх підприємств перебуває майже 300 тис. га земель лісового фонду, що складає 28 % від загального лісового фонду області. Наші дочірні підприємства працюють з прибутками, вирішують програми зайнятості населення в районах області, наповнюють бюджети місцевих рад, спрямовують кошти на розвиток матеріально-технічної бази підприємств, забезпечення технічними засобами. Вони беруть участь у соціальних програмах районів та вирішують таку важливу соціальну функцію як забезпечення населення дровами паливними, при чому дрова на даний час є збитковими для підприємств. Проте постійно та неухильно ми виконуємо всі завдання по задоволенню потреб населення дровами за пільговими цінами», - поінформував генеральний директор.

Після відвідування комунальних підприємств керівники обласної ради провели прес-конференцію, на якій поінформували журналістів про соціально-економічний стан області та роботу обласної ради за рік їхнього перебування на посаді.

Детальна інформація з прес-конференції – у наступному повідомленні.

Керівники обласної ради презентували комунальні підприємства

Керівники обласної ради презентували комунальні підприємства

Керівники обласної ради презентували комунальні підприємства

Керівники обласної ради презентували комунальні підприємства

Прес-служба обласної ради

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення