Сергій Сухомлин: Бюджет участі – це хороший інструмент для активних мешканців, щоб взяти безпосередню участь в управлінні містом

Сергій Сухомлин: Бюджет участі – це хороший інструмент для активних мешканців, щоб взяти безпосередню участь в управлінні містом

29.09 12:26    
Бюджет участі – це унікальна можливість для мешканців міста самостійно визначити, на що саме варто спрямувати бюджетні кошти. Адже у цьому випадку рішення приймає кожен житомирянин, а не депутати міської ради, члени виконавчого комітету чи керівники міста. Кожен може реалізувати те, що на його думку, необхідно Житомиру. Головне, щоб вашу ідею підтримала громада.

«Бюджет участі – це хороший інструмент для активних мешканців, щоб взяти безпосередню участь в управлінні містом. Ідея проекту полягає в тому, щоб люди не були пасивними. Ми даємо їм конкретний інструмент впливу – кошти, а їх завдання – ініціювати, планувати, складати проекти, працювати з бюджетними коштами. Саме так вони можуть впливати на те, що відбувається довкола них», – зазначає Житомирський міський голова Сергій Сухолмин.

Загальна сума бюджету участі у 2017 році становить 12 149 595 грн. Всього до загальноміського голосування допущено 60 проектів. Із них, під час голосування, житомирянин може обрати 5 найкращих ідей. Проекти-переможці будуть реалізовані у 2018 році.

Загальноміське голосування за кращі проектні пропозиції відбудеться з 1 по 10 жовтня. Прийти та проголосувати можна в трьох пунктах голосування: у Житомирській міській раді, Корольовській районній раді, Богунській районній раді, або електронно – на сайті Житомирської міської ради pb.zt-rada.gov.ua.

Важливим є те, що підрахунок голосів буде здійснюватися в електронній формі в онлайн-режимі, це унеможливить фактор людської помилки під час встановлення результатів. Цього року вирішили відійти від паперового голосування, всі голоси мешканців міста будуть одразу вноситися в загальну електронну базу. У пунктах для голосування буде облаштовано комп’ютеризовані місця для голосування, за якими працюватимуть консультанти. Реєстрація та голосування у житомирян займатиме до 5 хвилин.

Для того, щоб проголосувати необхідно мати лише два документи: паспорт та документ, що підтверджує приналежність до міста Житомира (прописка/студентський квиток/довідка з роботи).

Пункти для голосування працюють з 1 по 10 жовтня з понеділка по п’ятницю з 10:00 по 19:00 та з суботи по неділю з 11:00 по 15:00.

«Ми вже другий рік поспіль реалізовуємо проект «Бюджет участі». Цього року ми вже реалізували частину проектів-переможців, інші проекти, що перемогли минулого року, будуть завершені до кінця 2017 року. Затримка з документами та державними перевірками лише у двох проектів, але на сьогодні вже визначено підрядників, які незабаром розпочнуть роботи», – додає Сергій Сухолмин.

У порівнянні з 2016 роком кількість поданих проектів зросла на 30 %: якщо у 2016 році було подано 67, то в 2017 вже 103. Житомиряни активніше та відповідальніше починають ставитися до розвитку міста.

У 2017 році до голосування допущено 60 проектів з понад 100 поданих, у зв’язку з тим, що вони пройшли більш детальну перевірку виконавчими органами. Більшість ініціатив знята за бажанням автора, через те, що варість перевищує 1 млн грн.

Аналізуючи проекти, можна зробити висновки про те, що хочуть бачити житомиряни у місті.

Близько 40 % проектів стосуються благоустрою – облаштування дитячих майданчиків та благоустрій територій (20 проектів).

Понад 20 % проектів стосуються будівництва спортивних майданчиків та реалізацію інших заходів спортивного спрямування (14 проектів).

Крім того, подані проекти, що стосуються популяризації використання альтернативних видів енергії – це встановлення сонячного дерева для зарядки мобільних пристроїв та облаштування альтанки, яка також міститиме сонячні панелі.

У 2017 році зросла кількість проектів щодо проведення у місті культурно-мистецьких заходів. У голосуванні візьмуть участь три проекти, які мають на меті проведення фестивалів різного спрямування – це проведення концертів, мистецьких заходів, що мають благодійну мету та просвітницьких заходів.

Окрім цього, подано проекти на облаштування молодіжних просторів – створення місць для проведення заходів різноманітного спрямування.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення