Добровольчий щит поліції Житомирщини. ФОТО

13.10 13:04    
Сьогодні ціла низка керівників поліції області у недалекому минулому бійці першого українського добровольчого підрозділу «Дніпро-1», які стали на захист держави і до призначення на Житомирщину виконували свій громадянський обов’язок за покликом серця на територіях, де й досі триває неоголошена війна.
У кожного з них свої рахунки з цією війною і свої роздуми про її причини та наслідки. Але отриманий гарт мужності та витримки, а ще бойове братерство з ними уже назавжди - зрозумілий лише їм і невидимий для інших атрибут розуміння, підтримки та єднання.

- Один з найскладніших емоційних моментів – перші втрати. Ми просто морально не були готові до реальних бойових дій: ХХІ століття, війна на українській землі, війна із тими, кого вважали братами… - згадує про Іловайські події В’ячеслав Печененко, начальник ГУНП в Житомирській області. З травня 2014 по травень 2016 – спочатку заступник командира, а потім командир полку спецпризначення «Дніпро-1».

- У мене двоє дітей і я хочу, щоб вони жили у мирній державі, щоб вони сміялись і раділи сонцю, щоб ніколи не бачили затягнене димом від вибухів і пожеж небо. Коли йшов у «Дніпро-1», думав про це, - сказав Артем Лисогор, заступник начальника ГУНП – керівник патрульної поліції. Проходив службу у добровольчому полку з жовтня 2015 по червень 2016 заступником командира роти.

- Війна, як тонка межа між життям і смертю, стирає у стосунках між людьми усі надумані умовності. І ти, і ті, хто поряд з тобою, виглядають і сприймаються такими, як є насправді. Багато там зустрів гарних побратимів, шкода, що не усі нині живі… - Поділився спогадами Юрій Кононенко, начальник Новоград-Волинського відділу поліції. З березня 2015 року – командир взводу полку «Дніпро-1».

- Це досвід, про який не хочеться ні говорити, ні передавати дітям. Не дай Бог, щоб він їм знадобився, - переконаний Олександр Гайовий, начальник Коростенського відділу поліції. З січня 2015 по липень 2016 заступник командира взводу роти полку «Дніпро-1».

- Може, хтось і вважає, що війна – не жіноча справа. Але всидіти вдома, коли у країні розпочалося лихоліття, я не змогла. І повірте, що жодного разу не пожалкувала. Жінка може бути і надійним другом, і сильною підтримкою, і вправним захисником, - вважає Ольга Зінченко, начальник Бердичівського відділу поліції ГУНП. З листопада 2014 проходила службу у складі батальйону «Кривбас», а з серпня 2015 – боєць полку «Дніпро-1».

- Патріотизм – це не кричати, а просто взяти і зробити: наприклад, піти добровольцем захищати країну або без гучних слів збирати необхідне для воїнів і, реально ризикуючи, доставляти його на передову. Змінити себе, щоб змінювати державу, - радить Олексій Зозуля, начальник Олевського відділення поліції. До лав полку «Дніпро-1» став з листопада 2014, спочатку був призначений заступником командира роти, а потім – командиром взводу.
Добровольчий щит поліції Житомирщини. ФОТО

Добровольчий щит поліції Житомирщини. ФОТО

Добровольчий щит поліції Житомирщини. ФОТО

Добровольчий щит поліції Житомирщини. ФОТО

Добровольчий щит поліції Житомирщини. ФОТО

Добровольчий щит поліції Житомирщини. ФОТО

Добровольчий щит поліції Житомирщини. ФОТО

Добровольчий щит поліції Житомирщини. ФОТО

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення