Матвій Хренов: Енергетична безпека міст – це майбутня енергетична безпека держави

Матвій Хренов: Енергетична безпека міст – це майбутня енергетична безпека держави

01.12 12:57    
На цьому наголосив сьогодні, 1 грудня, заступник міського голови під час регіонального семінару «Енергоменеджемент у бюджетній сфері: реалії енергоефективності без капіталовкладень». Захід відбувся за участі керівництва області, голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергія Савчука, представників Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, проекту GIZ «Реформа в сфері ефективності України», голів об’єднаних територіальних громад Житомирщини, районних рад, райдержадміністрацій, представників громадських організацій, енергетичних кампаній.

«Для міста Житомира енергоефективність не прості слова. Вже цього року ми отримали 3-річні дані, на базі яких вже формуватимуться показники бюджету наступного року. Саме енергоменеджмент і дає ці дані. У місті сьогодні відбувається велика кількість заходів з енергомодернізації, у цьому нам допомагають партнери GIZ, яким ми дуже вдячні. Окрім того, що ми хочемо бути енергоефективними, для нас важливо зменшення викидів CO2. Місто активно працює над переходом на LED-освітлення. Сьогодні ми можемо говорити про те, що 49% вже працює на LEDі. Зроблено багато, але надалі роботи буде ще більше. Енергетична безпека міст – це майбутня енергетична безпека держави. А енергетична безпека держави – це важлива умова успішного сталого розвитку громади», - сказав заступник міського голови Матвій Хренов.

Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук повідомив: «Коли лише починалася програма «теплих кредитів», першим, хто мене запросив на семінар з енергоефективності, був Сергій Сухомлин - тоді ще перший заступник міського голови. Саме житомиряни одними з перших показали приклад, як можна впроваджувати енергоефективність».

Голова обласної державної адміністрації Ігор Гундич наголосив, що в на Житомирщині успішно діють програми з енергоефективності: скористалися «теплими кредитами» більше 12 тисяч осіб, вже більше 50 домогосподарств встановили сонячні електростанції, хоча планувалося, що програмою скористуються – 30-35 домогосподарств.

Під час семінару голова обласної державної адміністрації Ігор Гундич та голова Держенергоефективності Сергій Савчук підписали меморандум щодо запровадження систем енергоменджменту. Меморандум стане «дорожньою картою» у подальшій співпраці сторін-підписантів.

Учасники семінару обговорили питання щодо досягнення міст в енергоменеджменті, можливостей GIZ для запровадження системи енергоменеджменту та енергомоніторингу в громадах, концепції матеріального стимулювання осіб, задіяних в системі енергоменеджменту тощо.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення