У місті відбувся Третій форуму «Інтегрований розвиток Житомира»

01.12 20:04    
Житомир – це дім для тисяч мешканців. Тут має бути комфортно, безпечно та затишно для кожного. Як житомиряни можуть впливати на процеси планування та розвитку міста? Навіщо потрібна Концепція інтегрованого розвитку Житомира до 2030 року? Яким чином влада, громада та бізнес можуть об’єднати зусилля для досягнення спільної мети?

Ці та інші питання обговорювали в рамках Третього форуму «Інтегрований розвиток Житомира», який відбувся 1 грудня у ННІ іноземної філології Житомирського державного університету ім. Івана Франка. Цей захід є продовженням діалогу, започаткованого у 2016 році під час Першого форуму інтегрованого розвитку міста, який зібрав близько 250 учасників.
У місті відбувся Третій форуму «Інтегрований розвиток Житомира»

У місті відбувся Третій форуму «Інтегрований розвиток Житомира»

Привітав учасників зі стартом форуму заступник міського голови Матвій Хренов:

«Розвиток міста, без залучення ідей мешканців та їх думок неможливий. Ми хочемо створити комфортне місто для кожного. Проект Інтегрований розвиток міст допомагає нам визначити шлях для досягнення поставлення мети».

Програма форуму передбачає презентацію і обговорення методології та напрацювань проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» в м. Житомир. Окрім того, учасники заходу попрацюють над проектами розвитку Житомира до 2030 року в форматі «Світового кафе» (The World Café). Результати роботи в групах будуть включені до Концепції інтегрованого розвитку Житомира 2030, розробку якої зараз здійснює група іноземних та місцевих експертів.

«Сьогодні формат «Світового кафе» - це інструмент. Ті завдання, які сьогодні має зробити місто – увійдуть в проекти, а ті, в свою чергу, в проектні плани. Найкращим інструментом є проектний план, адже саме він дає відповіді на запитання, що саме потрібно зробити, як це потрібно зробити, коли це потрібно зробити і хто це буде робити», - зазначив Павло Шеремата, засновник Майстерні Стратегії.

Головними стратегічними цілями фокус групи за напрямком Ефективне місто є: створення відкритого офісу адміністративних послуг, бізнес школи місцевого самоврядування для школярів та студентів, створення візуальних образів та символів міста; організація конкурсів бізнес-проектів, налагодження комунікацій бізнес - місцева влада - наука.

В рамках третього форуму «Інтегрований розвиток Житомира» працювала фокус-група за напрямком Активне місто, яка спрямована на формування туристичної привабливості міста, підтримку здорового способу життя, збереження та розвиток культурної спадщини. Основними напрацюваннями групи стали: розвиток унікальних для міста видів спорту (веслування, "Драганбот"); створення єдиного інформаційного порталу для туристів; створення Музею Житомира; визначення унікальної культурної події як ключової атракції міста.

Фокус-група за напрямком Інклюзивне місто обговорила можливості створення Центрів для дітей з особливими освітніми потребами, Центрів психологічної допомоги, доступність транспорту, міської інфраструктури, закладів для людей з інвалідністю.
У місті відбувся Третій форуму «Інтегрований розвиток Житомира»

У місті відбувся Третій форуму «Інтегрований розвиток Житомира»

Форум має стати платформою для поширення найкращих практик у сфері міського розвитку, обміну досвідом та дискусій про нові виклики, завдання та проблеми, які стоять перед містом.

Довідка: Проект «Інтегрований розвиток міст в Україні» виконується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH». У ньому беруть участь Чернівці, Вінниця, Житомир та Полтава. Уряд Німеччини фінансує проект у розмірі 4 млн євро, Уряд Швейцарії надає 1,85 млн євро.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:59
ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні пра ...
Сьогодні 12:46
СБУ повідомила про підозру російським гауляйтерам Запор ...
Сьогодні 10:43
Київські митники вилучили з посилки три археологічні ар ...
Сьогодні 10:37
СБУ затримала у Харкові коригувальника, який хотів наве ...
Сьогодні 10:32
Дети Луковской общины тренируются в активном парке
Сьогодні 00:05
Держспецзв'язку: росіяни пошкодили телевізійну вежу у ...
Сьогодні 00:03
Країни «великої сімки» долучаться до відновлення та мод ...
Вчора 23:59
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румуні ...
Вчора 23:57
Драганчук: В умовах війни Україна досягла значного прог ...
Вчора 23:55
Галущенко на засіданні Координаційної групи G7+: Маємо ...
Сьогодні 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення