Прокурор Житомирщини Любомир Війтович провів координаційну нараду правоохоронних органів

22.12 18:16    
У п’ятницю, 22 грудня 2017 року, у прокуратурі області під головуванням прокурора області Любомира Війтовича, відбулася координаційна нарада правоохоронних органів регіону, на якій обговорено стан протидії злочинності, забезпечення законності та правопорядку в області.

У нараді взяли участь і виступили керівники регіональних ГУ Нацполіції В’ячеслав Печененко, УСБУ Віктор Панасюк, Північного регіонального управління Держприкордонслужби України Валерій Курніков, УЗЕ Департаменту захисту економіки Нацполіції Дмитро Лазаренко, голова обласної державної адміністрації Ігор Гундич та голова обласної ради Володимир Ширма.
Прокурор Житомирщини Любомир Війтович провів координаційну нараду правоохоронних органів

На нараді також були присутні перший заступник прокурора області та його заступники, керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники, керівники територіальних відділів та відділень поліції та керівники їх слідчих відділів та відділень.

Відкриваючи нараду, прокурор області Любомир Війтович зауважив, що спільними зусиллями правоохоронців, органів місцевого самоврядування та виконавчої влади цього року досягнуто певних позитивних тенденцій. Зокрема, рівень розкриття злочинів за остаточними результатами розслідування є вищим, ніж середній по Україні. На 11,2 % зменшилася кількість зареєстрованих кримінальних правопорушень, у тому числі особливо тяжких і тяжких злочинів.
Прокурор Житомирщини Любомир Війтович провів координаційну нараду правоохоронних органів

«Активізовано роботу на окремих пріоритетних для регіону напрямах. До суду скеровано 39 обвинувальних актів у бюджетній сфері, 26 – з протидії корупційним проявам, 10 - у земельній сфері», - навів конкретні цифри Любомир Війтович.

Разом з тим прокурор області наголосив, що сьогодні суспільство вимагає від органів правопорядку не просто кількісної, а в першу чергу якісної роботи, а тому у подальшому своєму виступі окреслив саме ті напрями роботи, які потребують більшої результативності.

Зокрема, не відповідають стану вжитих кримінально-правових заходів масштаби протиправної діяльності з розкрадання лісу, де до кримінальної відповідальності притягуються в основному місцеві жителі за порубку 3-20 дерев. Не викрито жодного злочину, вчиненого організованою злочинною групою щодо незаконного видобування бурштину у північних районах, хоча ця проблема продовжує бути гостроактуальною для регіону.

Критично оцінив прокурор області роботу правоохоронців щодо виявлення фактів порушення прав підприємств аграрного сектору, зокрема, викрадення врожаїв, самовільного захоплення земельних ділянок тощо.

Недостатньо ефективною є робота з протидії організованій злочинності насамперед в економічній, бюджетній, земельній сферах, яку мають виявляти працівники управління захисту економіки в області. Залишається низка питань і до роботи слідчих та оперативних підрозділів фіскальної служби та інших підрозділів.
Із детальним аналізом стану протидії злочинності, забезпечення законності та правопорядку в області на нараді виступив заступник прокурора області Віталій Мякішев.

Підсумовуючи роботу координаційної наради, Любомир Війтович підкреслив, що питанням забезпечення законності у регіоні – спільне завдання як для органів правопорядку, так і для органів державної влади і місцевого самоврядування, які наділені досить широкими повноваженнями щодо охорони прав, свобод і законних інтересів держави та громадян. А тому закликав усіх учасників наради активніше вносити пропозиції щодо підвищення ефективності роботи.

За результатами наради розроблено узгоджені заходи скоординованих дій, спрямованих на подолання негативних тенденцій та шляхів їх виправлення.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:57
У Тернополі в пасажирському транспорті травмувалася жін ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення