«Хочу, щоб допомога людям була реальною, й жодне питання не лишилося без відповідей!», - молодий фахівець житомирської поліції

22.02 11:11    
Єлизавета Ярош – поліцейський сектору реагування патрульної поліції Романівського відділення ГУНП Житомирщини і лише кілька днів тому після складання Присяги почала свій професійний шлях. Дівчина володіє аналітичним розумом та критичним мисленням. Мріє професійно розвиватись і в недалекому майбутньому бачить себе слідчим. Службу в поліції сприймає без пафосу.
«Хочу, щоб допомога людям була реальною, й жодне питання не лишилося без відповідей!», - молодий фахівець житомирської поліції

Здавалося б, витонченим дівчатам не місце на службі у поліції. Проте це тільки на перший погляд. Єлизавета Ярош – з виду делікатна і ніжна дівчина, творча натура, але вже з перших хвилин спілкування з нею відчуваєш міцний сталевий стержень її особистості.

– Я взагалі вважаю себе творчою особистістю: займаюсь професійною фотографією, і свого часу закінчила художню школу. У старших класах зацікавилася правовими дисциплінами. Головний мотив прийти на службу в поліцію сформувався, коли я вже почала проходити практику під час навчання у Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого. Практикувалися ми у слідстві Житомирського відділу поліції. Тож уявлення про професію я однозначно мала. Перше враження, що винесла з цього етапу, - фактично цілодобова робота поліцейських. Це лише необізнаним здається, що у нас все добре, а зсередини можна побачити скільки зусиль докладають правоохоронці для того, аби попередити злочини або розкрити ті, що вже скоєні, – згадує дівчина.
«Хочу, щоб допомога людям була реальною, й жодне питання не лишилося без відповідей!», - молодий фахівець житомирської поліції

Відтак Єлизавета Ярош, остаточно визначившись із майбутньою професією, подала заявку на службу до поліції та пройшла конкурсний відбір на посаду поліцейського сектору реагування патрульної поліції Романівського ВП ГУНП Житомирщини. Далі на чотири місяці вирушила до Житомирського навчального центру підготовки поліції.

- До навчання у Центрі я не мала досвіду поводження зі зброєю, тренажерна зала – це були усі мої фізичні навантаження. Коли я вперше взяла зброю до рук – відчула, що це не так легко, як я думала раніше. Далі довелося ще багато тренуватися, аби влучно стріляти. Наші викладачі уміло роблять свою справу. Нема сухих теоретиків. У багатьох за плечима – неоціненний досвід роботи. Вони доступно пояснюють і наводять приклади нестандартних ситуацій з життя. За це я їм дуже вдячна, - каже Єлизавета Ярош.

Чотири місяці курсів у Житомирському навчальному центрі підготовки поліцейських днями завершилися складанням Присяги на вірну службу Українському народу та сумлінне виконання службових обов’язків для 40 поліцейських Житомирщини, серед яких і Єлизавета Ярош.

- Мій тато, коли вперше побачив мене у формі, від емоцій просто не знав радіти йому за мене чи плакати, - ділиться дівчина про те, як відреагували її рідні на вибір професії. – Він дуже пишається тим, що я служу у поліції. Мама також підтримує мій вибір.

Маючи перед собою позитивний приклад викладачів, працівників поліції, з якими доводилося познайомитися раніше, дівчина-поліцейський переконана, що можна навчитися суміщати службу й особисте життя. Робота поліцейського занадто напружена , а дім, сім’я – це саме те місце, де можна відпочити, набратися сил, заспокоїтись після роботи.
«Хочу, щоб допомога людям була реальною, й жодне питання не лишилося без відповідей!», - молодий фахівець житомирської поліції

Надихає дівчину і той факт, що працівники поліції уміють завжди триматися у позитивному тоні і настрої, незважаючи ні на що.

- У поліцію, на жаль, ніхто не звертається з хорошими новинами, але при цьому наші працівники залишаються доброзичливими і веселими. Можуть і заспокоїти, і підказати водночас. Цьому треба вчитися. Тут, у поліції, я зустріла серед своїх уже тепер колег людей, відданих своїй справі, оптимістів, здатних підтримати та підбадьорити й інших. Нині я маю лише загальне уявлення про службу і можливі ситуації під час виконання роботи, при цьому жодних ілюзій не будую. Однак точно знаю, що хочу, аби допомога людям від поліції була реальною і жодне питання, з яким звертаються громадяни до правоохоронців, не залишилося без відповіді.

Єлизавета Ярош уже приступила до безпосереднього виконання службових обов’язків у Романівському відділенні поліції. Бажаємо дівчині енергії, успішної служби, справдження усіх її сподівань та кар’єрного зростання.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення