Начальник САД у Житомирській області Геннадій Савченко: Для успішної децентралізації необхідний досвід, для ремонту мережі доріг – кошти і час

Начальник САД у Житомирській області Геннадій Савченко: Для успішної децентралізації необхідний досвід, для ремонту мережі доріг – кошти і час

21.03 10:03    
Днями відбулась зустріч керівництва дорожніх організацій Житомирщини з представниками засобів масової інформації.

У форматі діалогу було обговорено питання децентралізації шляхів та сферу впливу Служби автомобільних доріг. Надані відповіді на питання про те, які дороги будуть ремонтувати в 2018 році та за які кошти. Крім того, обговорили реалізацію реконструкції Київ-Чоп на території Житомирщини та роль дорожніх організацій області в масштабному проекті.

Начальник САД у Житомирській області Геннадій Савченко ознайомив присутніх із головним фінансовим документом для Служби автодоріг в області – Постановою КМУ про затвердження об’єктів ремонтів на поточний рік та обсяги їх фінансування.

Так, на 2018 рік у нас заплановано 596 898,1 тис. грн. З них на будівництво та реконструкцію - 5882,0 тис. грн.(виготовлення проектно-кошторисної документації). На капітальний ремонт доріг – 86229,1тис.грн (а/д Р-49, який ми почали в 2017 році, і в цьому році ми його закінчуємо) та виготовлення проектно-кошторисної документації майбутніх періодів. Також на поточний середній ремонт – 77469,3 тис. грн. та експлуатаційне утримання – майже 130 мільйонів, - зазначив керівник установи та зауважив, що «це невелика сума для області, адже була складна зима, яка завдала численних руйнувань зношеному дорожньому полотну».

Крім того, керівник Служби автодоріг розтлумачив, що в межах фінансування на близько п’яти кілометрах буде проведено поточний середній ремонт на автомобільній дорозі М-21 (ділянка від Житомира до Бердичева). Будуть розпочаті роботи з ремонту мосту через р. Тетерів в місті Радомишль. За дорожнім принципом реалізовуватиметься й ремонт шляху національного значення Н-03 Житомир-Чернівці, що відновлюватимуть одразу в трьох областях. У Житомирській області на ремонт майже 35-ти кілометрів та двох мостів завдовжки 3,6 п. м. на а/д Н-03 буде спрямовано майже 300 млн.
Геннадій Савченко наголосив, що з початку 2018 року Служба автомобільних доріг є балансоутримувачем лише доріг державного значення. Місцеві ж шляхи, в межах децентралізації, підпорядковані місцевим органам влади, які і вирішують де, коли і який саме ремонт тут проводити.

«Мережа доріг місцевого значення, а це 6983 км, на утриманні обласної адміністрації. Там була створена структура, яка буде займатись обслуговуванням, ремонтом, будівництвом та капітальними ремонтами цих доріг в області. Що залишилось на відповідальності Служби автомобільних доріг: 1606,8 кілометрів. До цих кілометрів увійшли: міжнародні шляхи - 613,4 кілометри, національні - 191 кілометр, регіональні - 282 кілометри і територіальні - 520,3 кілометри», - розповів Геннадій Савченко. 

А на питання чи покращать зміни в розподілі доріг ситуацію, Геннадій Савченко висловив думку, що для успішного рішення будь-якого із поставлених завдань потрібні досвід та професіоналізм.

Щодо коштів, що надходять від митниці і розпорядником яких є Житомирська ОДА, то за словами начальника САД, є домовленість з головою Ігорем Гундичем про їх спрямування на ремонт зруйнованої ділянки в Коростенському районі (а/д М-21 Виступовичі – Житомир - Могилів-Подільський).

Під час прес-конференції піднімали питання й про ситуацію із виплати заробітної плати працівникам підрядної організації ДП «Житомирський облавтодор». Олександр Мельниченко – директор ДП – поінформував присутніх, що проблеми, які виникла в підприємстві ще задовго до його приходу на посаду, поступово вирішуються. Заробітну плату працівникам виплачено включно по січень, крім того, на даний час «Облавтодор» вже має два замовника робіт: САД та ОДА, що дозволить працівникам не лишитися без роботи.

Прес-служба САД у Житомирській області

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення