В Апеляційному суді Житомирської області говорили про етику спілкування з людьми з обмеженими фізичними можливостями

25.05 14:35    
25 травня 2018 року в суді провели навчання для працівників апарату суду за темою «Етика спілкування з людьми з обмеженими фізичними можливостями».

Органи судової влади ведуть постійну роботу для забезпечення безперешкодного доступу до правосуддя осіб з обмеженими фізичними можливостями, співпрацюючи при цьому з громадянським суспільством та іншими гілками влади. Так, наприклад, 23 травня 2018 року в Кабінеті Міністрів України відбулася зустріч Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю Раїси Панасюк із представниками органів суддівського врядування та самоврядування. Апеляційний суд Житомирської області теж не стоїть осторонь від діяльності, спрямованої на забезпечення рівних можливостей для отримання якісних судових послуг усіма без виключення громадянами, здійснюючи для цього цілу низку різнопланових заходів.
В Апеляційному суді Житомирської області говорили про етику спілкування з людьми з обмеженими фізичними можливостями

В Україні діє багато проектів та програм, а також проводиться велика кількість заходів, спрямованих на реабілітацію й подальший розвиток людей з інвалідністю. Українське суспільство докладає великі зусилля для інтеграції людей з особливими потребами в соціум, становлення й розвитку в нашій державі інклюзивного суспільства з метою залучення тих співгромадян, що мають особливі потреби, до активного життя, вирішення проблем їхньої активної адаптації, соціалізації та розвитку в рамках суспільства і на благо суспільства.

Невід’ємною й надважливою складовою цієї діяльності є забезпечення безперешкодного доступу людей з особливими потребами до правосуддя, адже належна доступність суду для всіх без виключення громадян, у тому числі й з обмеженими фізичними можливостями, зручність в отриманні ними судових послуг та комфортне перебування відвідувачів у приміщенні суду – одні з основних складових управління роботою суду та першочергові завдання ефективного судового адміністрування.

У більшості випадків люди з обмеженими фізичними можливостями не так часто звертаються до суду з різних причин: фізична неповносправність та ментальність, правовий нігілізм, зневіра у можливості вирішення проблеми через суд, архітектурні й інформаційні бар’єри тощо. Відповідно й працівники суду позбавлені досвіду в спілкуванні з такими людьми при наданні послуг, або той досвід є надто малим, або ж присутня повна неготовність до такого спілкування.

З наведених мотивів доцільним виявилося й проведене у суді заняття, яке дало можливість працівникам суду отримати знання про спілкування з людьми з обмеженими фізичними можливостями при наданні судових послуг. Матеріали навчання були  підготовлені на основі матеріалів аналізу забезпечення рівного доступу людей з особливими потребами до правосуддя, виконаного за підтримки проекту USAID «Справедливе правосуддя» в рамках реалізації проекту «Проведення моніторингу забезпечення рівного доступу осіб з особливими фізичними потребами до правосуддя» (Львів, 2013).

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення