У Житомирі молодші школярики знайомилися із професією правоохоронця у «поліційному містечку»

29.05 14:36    
Пізнавальний захід для учнів 1-4 класів навчально-виховного комплексу №65 «Родина» м. Житомира поліцейські влаштували просто у дворі навчального закладу. Діти познайомилися з професіями поліцейських-вибухотехніків, кінологів та службою поліції охорони. У переддень настання тривалих канікул школярикам нагадали правила безпечної поведінки під час відпочинку.
У Житомирі молодші школярики знайомилися із професією правоохоронця у «поліційному містечку»

29 травня учні та вчителі НВК №65 «Родина» м. Житомира здійснили екскурсію окремими підрозділами та службами поліції у «професійному містечку», що розгорнулося просто у дворі їх навчального закладу. Власне знайомству з діяльністю правоохоронців передувала інтерактивна бесіда з дітьми, у ході якої школярики за допомогою поліції згадали вже відомі і дізналися нові для себе правила безпечної поведінки на літніх канікулах під час перебування удома, прогулянок із друзями на вулиці, у парках й розважальних центрах, відпочинку біля водоймищ тощо.

Одразу потому відбулося знайомство із поліцейськими службами. Представники Управління поліції охорони Житомирщини коротко розповіли про завдання, які вони виконують, та проінформували дітлахів про те, де у разі потреби шукати у місті «тривожні кнопки» для виклику правоохоронців.
У Житомирі молодші школярики знайомилися із професією правоохоронця у «поліційному містечку»

У Житомирі молодші школярики знайомилися із професією правоохоронця у «поліційному містечку»

Також учні НВК і самі спробували перетворитися на поліцейських охорони та за допомогою представлених їхній увазі спецзасобам «затримати правопорушника». Звукова сирена, світлові маячки та гучномовець службової автівки та й сам транспортний засіб користувалися неабияким попитом серед школяриків.

Новинкою для дітлахів стала служба поліційних вибухотехніків. Фахівці відповідного підрозділу ГУНП Житомирщини розповіли учням про свою діяльність. Також проінформували про підозрілі предмети і що треба робити у разі виявлення таких на вулиці. Як виглядає небезпека і як від неї захищаються самі поліцейські вибухотехніки, фахівці продемонстрували наочно: макетами боєприпасів і захисними спецзасобами.

І мабуть, чи не найбільшої популярності серед молодших школярів користувався поліційний кінолог зі своїм чотирилапим помічником. На подив дітлахів та педагогів, пес не просто безумовно слухався поліцейського і чітко виконував усі команди, а й безпомилково визначав, в якому з ящиків прихована небезпечна речовина.

– Знайомити дітей із поліцейськими різних служб – важливо. Цим ми формуємо у найменших наших громадян уявлення про те, що правоохоронці виконують значний обсяг роботи, а їх завдання досить різносторонні, однак усі вони для безпеки і спокою людей, - прокоментував заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.

Поліцейські продовжують працювати зі школярами у навчальних закладах регіону. За їх участі у школах нині проходять урочисті останні дзвоники, уроки безпеки, бесіди та правові вікторини. Також розважально-пізнавальну програму правоохоронці готують для маленьких житомирян до Дня захисту дітей.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення