Прокурор Житомирщини: Якості ремонту доріг та використанню бюджетних коштів буде приділена найприскіпливіша увага прокуратури

07.06 18:06    
У четвер, 7 червня 2018 року, прокурор Житомирської області провів спільну нараду з керівниками правоохоронних органів, органів державного контролю і виконавчої влади області, на якій обговорили стан законності у сфері безпеки дорожнього руху та при використанні коштів, виділених на будівництво та ремонт автомобільних доріг.

У нараді взяли участь і виступили керівники обласних Головного управління Нацполіції В’ячеслав Печененко та Управління СБУ Віктор Панасюк, перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко, заступник голови обласної ради Сергій Ясюнецький та керівники інших правоохоронних та державних органів.
Також у нараді взяли участь перший заступник прокурора області Олег Василів, заступники прокурора області Олег Мостиховський, Роксолана Гребенюк, керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області, керівники місцевих прокуратур та їх заступники, заступники та керівники структурних підрозділів силових відомств, представники державних фіскальної та аудитерської служб, Управлінь Укртрансінспекції, патрульної поліції та державної архітектурно-будівельної інспекції.
Прокурор Житомирщини: Якості ремонту доріг та використанню бюджетних коштів буде приділена найприскіпливіша увага прокуратури

Відкриваючи нараду, прокурор області Любомир Війтович зазначив гостру актуальність винесеної на обговорення проблеми, якою стурбовані Президент, Уряд і Генеральний прокурор. «Генеральний прокурор Юрій Луценко доручив усім регіональним прокуратурам забезпечити координацію правоохоронних та інших органів у сфері забезпечення законності при використанні коштів для ремонту доріг, у тому числі й передбачених для виконання прийнятої Кабінетом Міністрів України у березні цього року Програми розвитку автодоріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки», - зауважив Любомир Війтович.

Керівник обласного відомства наголосив, що цьогоріч на ремонт доріг державного значення області передбачено фінансування на суму майже 597 млн грн, частина з яких вже використано. «На використання решти запланованих коштів укладатимуться договори з проведенням тендерних процедур (наразі оголошено 29 тендерів), і вже на цьому етапі важливо запобігти незаконному витрачанню державних коштів», - акцентував увагу правоохоронних та контролюючих органів прокурор області, закликавши ретельно вивчати умови таких договорів, аби унеможливити будь-якого маніпулювання підрядників.

Любомир Війтович також зазначив важливість здійснення державного контролю на стадії вже виконаних договорів щодо ремонту чи будівництва доріг, навівши нещодавній приклад виявленого неякісного ремонту дороги Житомир-Попільня-Сквира-Володарка-Ставище, за фактом якого розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України. «Саме через такі порушення швидко руйнуються дороги, що нерідко є причиною дорожньо-транспортних подій, у тому числі із смертельними наслідками», - констатував він.

Прокурор області також висловив стурбованість тим, що протягом півтора року жодного із 17 проваджень, розпочатих за фактами розкрадання бюджетних коштів, спрямованих на ремонт автомобільних доріг, не скеровано до суду. Також, за останні 2,5 роки органами поліції не складено жодного адміністративного протоколу щодо порушення або невиконання правил, норм та стандартів, що стосуються забезпеченню безпеки дорожнього руху.

Крім озвучених проблемних питань, керівник обласного відомства зупинився і на вжитті дієвих способів збереження стану автодоріг. Зокрема, йдеться про здійснення заходів із габаритно-вагового контролю територіальними органами державної служби України з безпеки на транспорті. Він, зокрема, зауважив, що у силу специфіки області, функціонує значна кількість підприємств, які потенційно входять до групи ризику з перевезення вантажів з надмірною вагою.
Прокурор Житомирщини: Якості ремонту доріг та використанню бюджетних коштів буде приділена найприскіпливіша увага прокуратури

«Протягом півтора року прокуратурою області, за результатами розгляду листів територіальних органів Укртрансінспекції щодо вжиття заходів представницького характеру у зв’язку з несплатою за проїзд транспортних засобів, вагові чи габаритні параметри яких перевищують нормативні, до суду заявлено 7 позовів на загальну суму майже 280 тис грн», - навів конкретні цифри прокурор області.

З детальним аналізом стану законності у сфері безпеки дорожнього руху та при використанні коштів, виділених на будівництво та ремонт автомобільних доріг на нараді виступив заступник прокурора області Олег Мостиховський.

На закінчення головуючий закликав учасників не бути байдужими і пасивними, вжити результативних заходів щодо забезпечення законності в утриманні доріг, у тому числі стосовно фінансування та заходів та використання виділених коштів. «Водночас застерігаю, що цьому питанню буде приділена най прискіпливіша увага прокуратури, і, сподіваюся, усіх правоохоронних органів та керівників органів влади і місцевого самоврядування», - підсумував Любомир Війтович.

Учасники наради прийшли до спільної думки щодо актуальності та важливості порушеної проблеми та висловили свої пропозиції, які будуть враховані у відповідному рішенні, прийнятому за результатами обговорення зазначеної проблеми.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 12:01
В Нововолынский центр жизнестойкости может обратиться к ...
Сьогодні 11:57
За матеріалами ДБР судитимуть шахраїв, які обіцяли забе ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення