Голова ОДА Ігор Гундич під час зустрічі з молоддю запросив учня на стажування

Голова ОДА Ігор Гундич під час зустрічі з молоддю запросив учня на стажування

22.06 15:39    
Стипендіат Житомирської ОДА Богдан Мітнічук, який став переможцем ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту Малої академії наук України, зможе влітку пройти стажування у Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Таку пропозицію отримав учень від голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича під час зустрічі зі обдарованою молоддю сьогодні, 22 червня.

«Запросив його на стажування – думаю, Центр розвитку місцевого самоврядування потребує таких кадрів. Перспективна молодь Житомирщини пише наукові роботи, готує розробки, виходить на міжнародні вокальні конкурси, перемагає в спортивних чемпіонатах. Сьогодні вручив цим молодим людям стипендії голови ОДА. А головне – побачив серед них тих, хто вже горить бажанням впроваджувати символи змін у нашій країні», – сказав Ігор Гундич.

Богдан Мітнічук отримав у 2018 році стипендію голови ОДА за перемогу у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України за темою «Децентралізація влади: вплив на економічне зростання територіальних громад».

Спілкуючись із керівництвом ОДА та молоддю, учень розповів про результати дослідження процесу децентралізації на Житомирщині.

«Часто ми чуємо гасло – децентралізація створює можливостей. Але питання в тому, як ми ці можливості використаємо. Адже створення громад і їх розвиток залежить як від людей, так і від обласної влади. Якщо ми бачимо низький рівень громадянської активності, то й ОТГ буде розвиватись повільніше. В одних громадах є проекти економічного і їх втілення, в інших – лише ремонт доріг та відновлення шкіл. Я вважаю, що на державному, обласному та районних рівнях створено багато для розвитку децентралізації. Але є пропозиція до керівництва ОДА – проводити чіткий аудит в об’єднаних територіальних громадах, допомогти їм, направити на правильний розвиток та шлях істини», – зазначив Богдан Мітнічук.

Для того, аби краще розуміти процес децентралізації, Ігор Гундич запропонував переможцю МАНУ пройти практичне стажування у Центрі розвитку місцевого самоврядування

«Я бачу, що ви досить глибоко розумієтесь у реформі децентралізації на теоретичному рівні. А я ще пропоную пройти стажування у Центрі розвитку місцевого самоврядування, який активно діє в області. Ви зможете практично взяти участь у процесі об’єднання громад, щоб краще розуміти проблематику. Адже це одна із ефективних реформ, ініційована Президентом України. Мені приємно, що на Житомирщині цей процес набув такої активності, що його вже не зупинити», – акцентував Ігор Гундич.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:56
Уряд виділив на будівництво фортифікацій ще понад 8 млр ...
Вчора 23:56
Уряд підтримав запровадження експериментального проекту ...
Вчора 23:55
Уряд компенсує понад 110 млн грн прифронтовим громадам ...
Вчора 15:59
ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні пра ...
Вчора 12:46
СБУ повідомила про підозру російським гауляйтерам Запор ...
Вчора 00:05
Держспецзв'язку: росіяни пошкодили телевізійну вежу у ...
Вчора 00:03
Країни «великої сімки» долучаться до відновлення та мод ...
22 квітня 23:59
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румуні ...
22 квітня 23:57
Драганчук: В умовах війни Україна досягла значного прог ...
22 квітня 23:55
Галущенко на засіданні Координаційної групи G7+: Маємо ...
Вчора 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення