У Житомирі за «круглим столом» правоохоронці та іноземні волонтери обмінювалися досвідом протидії торгівлі людьми

09.07 13:06    
6 липня на базі Богунської районної ради відбулась зустріч, участь в якій взяли керівництво Управління міграційної служби регіону, працівники обласного поліційного відомства, представники місцевої громадської організації «Авенір» та швейцарський волонтер Майк Гоффман. Обговорювали загальний стан та превентивні заходи щодо протидії торгівлі людьми, а також шукали шляхи удосконалення взаємодії між правоохоронними відомствами та громадськістю із зазначеного питання.
У Житомирі за «круглим столом» правоохоронці та іноземні волонтери обмінювалися досвідом протидії торгівлі людьми

Зустріч, яка проходила у рамках «круглого столу», розпочав начальник Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області Олександр Радько. Зокрема, він розповів присутнім про організацію роботи його відомства у попередженні та запобіганні явищам торгівлі людьми під час виїзду їх за кордон для працевлаштування, туристичних поїздок абощо. Також він наголосив на налагодженій взаємодії міграційної служби, правоохоронних органів, органів влади, а також місцевих громадських організацій у превентивних заходах і механізмі організації допомоги особам, які постраждали від таких протиправних діянь.

Майк Гоффман, президент швейцарської громадської організації гуманітарної допомоги постраждалим від торгівлі людьми, звертаючись до присутніх, зазначив, що він та представлена ним організація має значний досвід підтримки жертв сучасного рабства у різних країнах світу.

– За час діяльності ми допомогли повернутися додому (у країни походження) понад 1540 особам, які опинилися у тенетах експлуататорів. Серед них до 200 українців. Тож ми проводимо і активні превентивні заходи, так і забезпечуємо уже постраждалих осіб юридичною підтримкою, - розповів він.

Також Майк Гоффман відзначив, що єдність і тісна взаємодія між правоохоронними структурами, відповідними органами влади, представниками ЗМІ та волонтерами громадських організацій – це саме ті чинники, які допомагають у якісній протидії таким злочинам. Також він відзначив українське законодавство, яке визнає торгівлю людьми окремим злочином і передбачає за нього відповідне покарання. Адже не кожна країна має такі напрацювання.

У свою чергу, про проблемні моменти у викритті цих протиправних діянь розповів керівник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Нацполіції в області Вадим Садовський:
У Житомирі за «круглим столом» правоохоронці та іноземні волонтери обмінювалися досвідом протидії торгівлі людьми

– Основна проблема у тому, що наші співгромадяни свідомо погоджуються на ті умови, які їм пропонують. І значна частина з тих, хто виїжджає за кордон працювати, уже знають, з чим їм доведеться зіштовхнутися. Однак бажання заробити гроші переважує розуміння того, що на їхній праці або на них самих (у випадках сексуальної експлуатації) набагато більше заробляють ділки. До поліції звертаються частіше із заявами про шахрайства у випадках невиплати чи часткової виплати обіцяного заробітку. Або й не звертаються взагалі, не бажаючи згадувати і розголошувати болючі моменти.

Відтак минулого року поліцією регіону задокументовано 3 злочини і вже 2 у поточному році за ст.149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Нині ж тривають заходи з викриття низки й інших протиправних діянь.

Підсумовуючи зустріч, учасники обговорили шляхи удосконалення подальшої взаємодії.

Правоохоронці ж закликають громадян бути уважними у питаннях працевлаштування за кордоном і перевіряти наявність оригіналу ліцензії у фірм, які надають такі послуги українцям. Також радять не погоджуватися на сумнівні пропозиції незнайомців і не розмінювати власну гідність та самоповагу на, як показує практика, мізерний заробіток.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:36
У Миколаєві ДБР встановлює обставини вибухів через які ...
Сьогодні 11:34
8 тис євро за незаконний перетин кордону - Львівські по ...
Сьогодні 10:48
У березні підприємці отримали 1 037 кредитів на 3,9 млр ...
Сьогодні 10:48
Стрілець: Німеччина – надійний партнер України
Сьогодні 10:02
СБУ затримала «крота» фсб, який коригував ракетні удари ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення