Офіційне роз’яснення щодо відновлення Водонапірної вежі у Житомирі

Офіційне роз’яснення щодо відновлення Водонапірної вежі у Житомирі

30.07 09:57    
З метою уникнення поширення недостовірної інформації надаємо роз’яснення щодо процесу відновлення Водонапірної вежі в м. Житомир.

Повідомляємо, що демонстраційний проект з відновлення Водонапірної вежі реалізується Житомирською міською радою за підтримки проекту “Інтегрований розвиток міст в Україні”. Демонстраційний проект було обрано за результатами громадського голосування 9-10 вересня 2017 року, в якому взяло участь близько 3000 житомирян. Після проведення фокус-груп за участі представників туристичного бізнесу, громадських організацій, художників було прийнято рішення про необхідність проведення архітектурного конкурсу на пошук кращої пропозиції концептуального рішення організації внутрішнього простору будівлі Водонапірної вежі та розвитку прилеглої території за адресою: м. Житомир, вул. Пушкінська, 24. Мета конкурсу полягала в знаходженні архітектурно-планувальних рішень, що нададуть можливість вдихнути нове життя в будівлю Водонапірної вежі, як головного візуального символу міста, а також інтегрувати її до мережі публічних просторів, якісно вплинувши на розвиток м. Житомира.

За результатами конкурсу та з врахуванням думки громадськості переможцем визнано проектну пропозицію 921VZH авторського колективу “Формографія”.

Хочемо наголосити, що відповідно до п. 5.6 Положення про всеукраїнський архітектурний бліц-конкурс на кращу пропозицію щодо дизайну внутрішнього простору будівлі Водонапірної вежі та розвитку прилеглої території, яке затверджено рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради від 21.02.2018 № 164, переможець конкурсу не має жодної гарантії автоматичного виконання інженерно-технічної реалізації проекту. Інженерно — технічне рішення буде розроблено в межах законодавства України з охорони культурної спадщини беручи до уваги, що розпорядженням Голови обласної державної адміністрації від 04.03.1996 “Про взяття на облік і охорону пам'яток архітектури місцевого значення” будівля Водонапірної вежі за адресою: м. Житомир, вул. Пушкінська, 24 занесена до Переліку пам'яток архітектури місцевого значення (охоронний номер 17).

Для подальшої реалізації демонстраційного проекту “Водонапірна вежа” департаментом містобудування та земельних відносин міської ради буде розроблено науково - проектну документацію спрямовану на збереження пам'ятки архітектури та робочий проект, який буде узгоджено та затверджено в установленому законом порядку.

Житомирська міська рада та Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) Гмбх діє виключно рамках чинного законодавства України.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення