У прокуратурі Житомирщини відбулася робоча зустріч із представниками Консультативної Місії ЄС в Україні

04.10 14:29    
У прокуратурі Житомирщини відбулася робоча зустріч із представниками Консультативної Місії ЄС в Україні

У середу, 3 жовтня 2018 року, у прокуратурі Житомирської області, під головуванням першого заступника прокурора області Олега Василіва, відбулася зустріч із делегацією Консультативної Місії Європейського Союзу в Україні на чолі зі старшим радником з питань боротьби з корупцією Пітером Штайдлом.

Візит делегації КМЄС до Житомира пов’язаний з тим, що наше місто ввійшло до числа п’яти міст України, у яких розпочато реалізацію проекту «Міста доброчесності», що є одним із напрямків діяльності місії з реалізації мандату у галузі підтримки внутрішніх механізмів боротьби з корупцією в правоохоронних органах.

У зустрічі також взяли участь заступники прокурора області Олег Мостиховський та Роксолана Гребенюк, виконувач обов’язків начальника управління нагляду у кримінальному провадженні Сергій Горохов, начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Віталій Ольховий.

Від делегації міжнародної організації були присутні радник з політичних питань Анета Єрсакова, спеціалісти з питань боротьби з корупцією Богдан Шапка та Олег Сологуб, а також спеціаліст з аналітичних питань Вікторія Мудрак.

Відкриваючи захід, перший заступник прокурора області Олег Василів зауважив важливість такого співробітництва, а також поінформував представників місії про основні аспекти чинного законодавства щодо запобігання корупції кримінально-правовими та адміністративними методами.

Заступник прокурора області Олег Мостиховський повідомив про результати роботи правоохоронних органів області щодо протидії корупції у регіоні та акцентував увагу на проблемних питаннях, які виникають під час досудового розслідування кримінальних проваджень про корупційні злочини. Зокрема, він навів конкретні цифри: за 9 місяців цього року слідчими правоохоронних органів області розпочато 44 кримінальних провадження про корупційні злочини, у 35-ти з яких закінчено досудове розслідування та скеровано до суду.

Про стан боротьби органів прокуратури та поліції з корупцією адміністративно-правовими методами, результати судового розгляду адміністративних протоколів, пов’язаних з корупцією стосовно високопосадовців поінформувала учасників зустрічі заступник прокурора області Роксолана Гребенюк. Вона зауважила, що цьогоріч апаратом прокуратури області вивчено 367 матеріалів про вчинення особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. Також, за участі прокурорів судами першої інстанції розглянуто 213 справ. Крім цього, прокурорами органам державної виконавчої влади та місцевого самоврядування внесено 89 подань, за результатами проведених службових розслідувань до дисциплінарної відповідальності притягнуто 93 посадові особи.

У свою чергу, старший радник з питань боротьби з корупцією КМЄС Пітер Штайдл повідомив, що наразі вже розроблені першочергові заходи щодо впровадження проекту «Міста доброчесності» у визначених містах України, а також у місті Житомирі. Керівник делегації подякував за відкритість і надану інформацію та підтвердив готовність міжнародної місії до реалізації практичних кроків.

Під час зустрічі, яка проходила у дружній діловій атмосфері, обидві сторони висловили зацікавленість у впровадженні конструктивного співробітництва та домовились про подальшу участь прокуратури Житомирської області у реалізації проекту КМЄС «Міста доброчесності».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення