Вже 49 ОСББ Житомира отримали пільгові кредити на енергоефективні заходи

Вже 49 ОСББ Житомира отримали пільгові кредити на енергоефективні заходи

31.10 17:42    
Вже 49 ОСББ Житомира отримали пільгові кредити для впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках. Про це розповів начальник управління муніципального розвитку Артем Ражев.

«ОСББ є найактивнішими учасниками програми з енергозбереження. Якщо у 2016 році було взято лише 8 кредитів, у 2017 – 21, протягом квітня-вересня поточного року ОСББ взяли 49 енергоефективних кредитів на загальну суму 18 мільйонів 601 тисяча 461 грн», - каже Артем Ражев.

В Україні діє Державна цільова економічна програму енергоефективності по стимулюванню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредиту, залученого на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів.

До таких матеріалів та обладнань належать:

- обладнання та матеріали для облаштування індивідуальних теплових пунктів;
- регулятори теплового потоку за погодними умовами та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них;
- вузли обліку води (гарячої, холодної) та теплової енергії, зокрема засоби обліку та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них;
- вікна з двокамерними енергоефективними склопакетами (з енергозберігаючим склом) для місць загального користування (зокрема, під’їздів, підвалів, технічних приміщень, горищ);
- матеріали для проведення робіт з теплоізоляції зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, покрівель та фундаментів;
- матеріали та обладнання для модернізації систем освітлення місць загального користування (у тому числі щодо заміни електропроводки, ламп та патронів до них, встановлення автоматичних вимикачів).

Це означає, що ОСББ може взяти банківський кредит на утеплення багатоквартирного будинку, придбання енергоефективного обладнання чи матеріалів, а держава поверне їм частину від суми цього кредиту (для ОСББ це 40% компенсації вартості матеріалів та обладнання). До цієї урядової ініціативи долучено три державні банки. Вся додаткова інформація розміщена на офіційному веб-сайті Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Очільник управління муніципального розвитку зазначив, що представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Житомира не просто взяли позику, а ще й після завершення зможуть отримати відшкодування вкладених коштів. Йдеться про 30% від тіла кредиту, які відшкодовує місто.

Відшкодування відсотків або частини тіла кредиту здійснюється на підставі відповідного договору про відшкодування відсотків або частини тіла кредиту за залученими у фінансових установах кредитів на впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних житлових будівлях, укладеного між Позичальником та виконавчим комітетом Житомирської міської ради.

Такий механізм став можливим завдяки рішенню виконавчого комітету «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 08.12.2016 № 1110 «Про стимулювання впровадження енергоефективних заходів»», яке виконавчий комітет Житомирської міської ради прийняв 21 лютого 2018 року.

За більш детальною інформацією звертайтесь до управління муніципального розвитку Житомирської міської ради (телефон для довідок 48-12-00, кабінет №264, ІІ поверх Житомирської міської ради).

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення