Житомирське КРУ виявило порушень на 310 млн грн

Житомирське КРУ виявило порушень на 310 млн грн

18.02 10:51    
Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в Прес-службі КРУ в Житомирській області, упродовж 2009 року КРУ в Житомирській області проведено 627 контрольних заходів, якими на 580 об’єктах виявлено порушень фінансової дисципліни на загальну суму понад 310 мільйонів гривень. Обсяг охоплених ревізіями фінансових та матеріальних ресурсів за минулий рік склав більше 5,8 мільярдів гривень.

Зокрема, виявлено порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів – в сумі 111,7 млн. грн. (це більш ніж у два рази в порівнянні з 2008 роком). Крім того, виявлено інших порушень фінансової дисципліни на суму 164,3 млн. грн. та втрат фінансових і матеріальних ресурсів, допущених внаслідок неефективних управлінських дій, в сумі 35,7 млн. гривень.

Вжитими заходами КРУ усунено порушень фінансової дисципліни на загальну суму понад 121,9 млн. гривень.

За дорученням правоохоронних органів проведено 75 ревізій. На розгляд правоохоронним органам передано 189 матеріалів контрольних заходів, в тому числі по 111 ревізіях, проведених за власною ініціативою управління. За наслідками розгляду матеріалів, переданих до правоохоронних органів, порушено 15 кримінальних справ.
За результатами завершених контрольних заходів, відповідно до вимог Бюджетного кодексу України, до порушників фінансово-бюджетної дисципліни застосовано 797 фінансових санкцій, у тому числі 235 об’єктам контролю зменшено асигнувань у загальній сумі на 3,1 млн. гривень.
Упродовж 2009 року за вчинені фінансові порушення 1636 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 609 осіб, до матеріальної відповідальності – 136, звільнено з займаних посад - 5. Крім того, за вчинені бюджетні правопорушення та недотримання вимог законодавства при здійсненні державних закупівель на відповідальних осіб складено 296 протоколів, які передано на розгляд судових органів. За підсумками розгляду судами позовів, поданих КРУ в інтересах держави, у 2009 році задоволено 19 позовів на суму 3,2 млн. гривень.

Також упродовж 2009 року КРУ при здійсненні фінансового контролю значна увага приділялась проведенню комплексних ревізій виконання бюджетів, під час яких підлягали дослідженню питання загального стану виконання місцевих бюджетів, питання наповнення бюджетів та стан використання майна територіальних громад.
Так, протягом минулого року проведено комплексні ревізії виконання бюджетів Чуднівського, Ємільчинського, Лугинського та Черняхівського районів. Під час комплексних ревізій охоплено контролем 33 підконтрольні установи. За результатами виявлено порушень фінансової дисципліни на суму 7,5 млн. грн. За наслідками комплексних ревізій формування та виконання бюджетів кожного району проведено обов’язкове інформування голови обласної державної адміністрації. Результати комплексних ревізій розглянуті на засіданнях колегій відповідних районних державних адміністрацій та колегії головного фінансового управління Житомирської ОДА. Прийнято відповідні управлінські рішення.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення