Житомирська ОДА і голландська фірма підписали Протокол про наміри щодо будівництва комплексу з переробки відходів

Житомирська ОДА і голландська фірма підписали Протокол про наміри щодо будівництва комплексу з переробки відходів

19.02 12:15    
Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в Прес-службі Житомирської облдержадміністрації, 17 лютого в обласній адміністрації відбулося підписання протоколу намірів щодо реалізації проекту «Технологічний парк відновлювальної енергетики та переробки відходів». Цей Протокол закладає основу подальшої співпраці між інвестиційною компанією «Next Care Invest B.V.» та Житомирською обласною державною адміністрацією, Житомирською районною державною адміністрацією, Житомирським міським виконавчим комітетом щодо поетапного будівництва Комплексу з переробки муніципальних відходів, екологічно чистого сільськогосподарського виробництва та виробництва біогазу.

Вітаючи представників голландської фірми, перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Загривий повідомив, що одним із головних розділів обласної комплексної програми охорони навколишнього природного середовища на 2008-2012 роки є поводження з твердими побутовими відходами, реконструкція, будівництво та оновлення основного парку.

«В області утворилось понад 40 млн. кубічних метрів твердих побутових відходів, які захоронено на 483 сміттєзвалищах і полігонах загальною площею біля 450 гектарів. Діючі полігони є джерелом інтенсивного екологічного забруднення і потребують реконструкції. Кількість сміттєзвалищ, які вичерпали свою потужність, сягає 50%. Зокрема, діючий житомирський полігон для відходів переповнений майже на 35% і потребує негайної модернізації», - наголосив Володимир Загривий.

Протокол про наміри
Про співпрацю при будівництві Комплексу з переробки муніципальних відходів, екологічно чистого сільського господарства та виробництва біогазу
між Інвестиційною компанією «Next Care Invest B.V.» (Голландія) та Житомирська обласна державна адміністрація (Україна)

СТОРОНИ

Сторонами цього Протоколу є:
Компанія «НекстКер Інвест» (НКІ)
Житомирська обласна державна адміністрація (ЖОДА)
Житомирська районна державна адміністрація (ЖРДА)
Житомирський міський виконавчий комітет

ЦІЛІ

Цей Протокол про наміри (ППН) закладає основу подальшої співпраці між інвестиційною компанією «НекстКер Інвест» (НКІ) та Житомирською обласною державною адміністрацією (ЖОДА), Житомирською районною державною адміністрацією (ЖРДА) та Житомирським міським виконавчим комітетом (ЖМВК) щодо поетапного будівництва Комплексу з переробки муніципальних відходів, екологічно чистого сільськогосподарського виробництва та виробництва біогазу (далі по тексту – Комплекс).

ВИЗНАЧЕННЯ

Комплекс з переробки муніципальних відходів, екологічно чистого сільськогосподарського виробництва та виробництва біогазу (Комплекс) означає в цьому документі та пов’язаних з ним сучасний комплекс, що включає:
- систему сепарації твердих побутових відходів,
- систему вторинної переробки паперу, пластику та скла,
- тваринницька ферма на біля 5000 голів з 10200 га землі,
- ферму з вирощування біомаси з 10 000 га землі під контролем,
- лісове господарство з 24 000 га,
- Біогазова установка, що виробляє чистий газ з органічних відходів та біомаси.
Муніципальні відходи означають в цьому та пов’язаних з ним документах тверді побутові відходи та звичайні промислові відходи, без ядерно активних відходів, важких металів та медикаментів.
Чистий газ означає в цьому протоколі та пов’язаних з ним документах газ, вироблений при переробці органічних відходів та біомаси, очищений у відповідно до державного стандарту ГОСТ-5542-87.

ПЕРЕДУМОВИ

НКІ. Інвестиційна компанія НекстКер Інвест (Голландія) серед інших видів діяльності спеціалізується на розвитку проектів «чистого навколишнього середовища» у країнах Східної Європи, зокрема Румунії, Болгарії, Угорщині та Україні. Компанія забезпечує будівництво та управління сучасними технологіями переробки відходів. НКІ працює за технологією «нульового рівня відходів», що передбачає повну утилізацію без зберігання відходів на звалищах.
Житомирський «полігон». Звалище, де зберігають відходи міста Житомира та його околиць. На даний момент за попередніми підрахунками там зберігається близько 10 млн. м. куб. сміття, та ще 0,4 млн. м. куб. додається щороку.
ЖОДА з органами місцевого самоврядування шукає варіанти співпраці з іноземними інвесторами.

НАСТУПНІ КРОКИ

Цим протоколом сторони домовились, що наступним кроком їх співпраці буде створення «Робочої групи проекту» із представників обох сторін та запрошених експертів з метою підготовки та опрацювання остаточної домовленості між сторонами щодо реалізації проекту.

Співголовами групи визначити:
- Першого заступника голови облдержадміністрації Загривого В.І.
- Заступника голови облдержадміністрації Дейсана М.М.
- Радника компанії NextCare Invest B.V. з інвестицій в Україні Паланського О.В.
- Радника компанії NextCare Invest B.V. з інвестицій в Україні Іванця О.С.
- Радника компанії NextCare Invest B.V. з екологічних питань Кругляка Е.Б.
- Генеральний директор NextCare Invest B.V. Яап Терлоу.

ОБМЕЖЕННЯ

Всі зобов’язання, зроблені у цьому ППН мають місце лише у випадку наявності відповідних коштів та у разі несуперечливості пріоритетам сторін. Ніщо у цьому ППН, як і сам Протокол, не може зобов’язати будь-яку зі сторін виділити фінансування чи укласти будь-який контракт, що мав би фінансові зобов’язання.

Цей ППН не є фінансовим зобов’язанням жодної із сторін. Будь-яка спроба відшкодування витрат чи фінансування між Сторонами буде зроблена відповідно до чинного законодавства та буде предметом іншого окремого договору, що буде укладений у письмовій формі представниками сторін.

Цей ППН крім зазначеного у цьому розділі не є законно зобов’язаним і не створює ніяких прав чи привілеїв, самостійних чи процедурних, які виступають на основі діючого закону чи норм справедливості проти Сторін.

Довідково:
У сфері санітарної очистки населених пунктів області задіяно 45 підприємств різних форм власності, у тому числі приватних 16.
Полігон, який розташований на Крошні для відходів міста Житомира та району, функціонує 70 років (при нормативі 40), має площу понад 20 га, утворилось близько 10 млн. м3 твердих побутових відходів, при щорічному збільшенні на 4 млн. м3.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 09:37
На Миколаївщині судитимуть посадовця лісгоспу, якого ДБ ...
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення