На здобуття Житомирської обласної краєзнавчої премії 2018 року претендує 5 робіт

13.11 14:09    
У Житомирській обласній раді завершився прийом робіт від претендентів на здобуття Житомирської обласної краєзнавчої премії. Згідно з положенням, прийом робіт на конкурс тривав до 1 листопада і наразі на здобуття премії претендує 5 робіт.

Книга «Педагог, спрямований у майбутнє». Автор Вітренко Валентин Володимирович, вчитель німецької мови ліцею №1 ім. Лесі Українки м. Новограда-Волинського. Це видання про життєвий і творчий шлях та науковий спадок Почесного громадянина м. Новограда-Волинського, учителя-методиста, завідувача інформаційно-методичним центром управління освіти і науки міської ради Павла Ліневича. У доробку автор звертає увагу на участі Павл Ліневича у педагогічних проектах: фестивалі педагогічних ідей «Звягельські діалоги», «Обдаровані діти», «Мій особистісно-зорієнтований урок», а також на налагодженні та педагогічній підтримці учнівських міжнародних проектів, видавничій діяльності у Часописі «Педагогічний вісник». Методологічну основу дослідження становлять філософські та історико-педагогічні положення про єдність історичного і логічного. Також описані форми і методи діяльності ІМЦ під керівництвом Павла Ліневича у 2006-2015 роках.

Книга «Дивосвіт трипільської культури». Автори: Блажкевич Тамара Петрівна – кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки навколишнього середовища та екосоціології; Якубовська Людмила Вацлавівна – член Національної спілки журналістів України. У книзі висвітлено науково-презентаційний трипільський тур для науковців Житомирської області по найважливіших із нині існуючих музеях та огляд колекцій, присвячених Трипільській культурі Київської та Черкаської областей. Видання належним чином структуроване, окрім змістовного, має також багатий ілюстрований матеріал, який може стати в нагоді як фахівцям з вивчення давніх культур, так і широкому загалу читачів.

Книга «Голос пам’яті». Автор Степанюк Валентина Федорівна, вчитель української мови та літератури Липківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Попільнянського району. Книга розкриває найскладніший і найважчий період в історії села Липок Попільнянського району Житомирської області – участь фронтовиків у Другій світовій війні. У спогадах рідних і близьких постає вся велич і трагізм солдат – оборонців рідної землі. У книзі описані долі реальних оборонців рідної землі, у першу чергу, трагізм їх долі, поламані недалекоглядними планами амбітних політиків. Видання має виховне значення для формування світогляду підростаючого покоління.

Книга «Житомир у давнину: Історико-археологічні нариси». Автор Тарабукін Олександр Олександрович, старший науковий співробітник КП «Житомирський обласний краєзнавчий музей», член Житомирського науково-краєзнавчого товариства дослідників Волині та Житомирської обласної організації Національної спілки краєзнавців України. У книзі висвітлено питання, що досі розглядались побічно, або не досліджувались взагалі. Крізь призму археологічних пам’яток та окремих знахідок, на основі матеріалів багатолітніх досліджень, застосовуючи різноманітні історико-археологічні методи, автор репрезентує основні віхи історичного розвитку території, на якій зародилося наше місто Житомир.

Дослідницька робота «На варті гідності (пам’яті шести героїв революції)». Автор Єфремов Вадим Валерійович, аспірант кафедри українського літературознавства та компаративістики ЖДУ ім.І.Франка. Робота віддзеркалює трагічні історії Житомирського краю – смерть патріотів, що віддали життя за честь і волю українського народу. Автором зібрано великий об’єм фактичного матеріалу про загиблих Героїв Небесної Сотні, вихідців із Житомирщини. Цінними в цьому проекті є особисті коментарі друзів, родичів загиблих, які змогли точно описати внутрішню суть кожного з Героїв. Праця важлива нестандартним підходом автора до вирішення проблем сучасної історії Житомирщини.

Нагадаємо, що Житомирська обласна краєзнавча премія заснована обласною радою та присуджується щороку на конкурсній основі громадянам Житомирської області, учням загальноосвітніх шкіл і студентам вищих навчальних закладів, за кращі науково-дослідницькі, науково-популяризаторські роботи з питань історії, культури та природи Житомирщини, а також музейним установам, працівникам музейних установ за особистий внесок у розвиток музейної справи.

Премія присуджується за рішенням конкурсної комісії і виплачується за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на фінансування галузі «Культура», у таких розмірах:

І премія – дві мінімальні заробітні плати, встановлені на 01 січня поточного року;
ІІ премія – півтори мінімальні заробітні плати, встановлені на 01 січня поточного року;
ІІІ премія – одна мінімальна заробітна плата, встановлена на 01 січня поточного року.

Одночасно з Премією автору (авторам) роботи-переможця присвоюється звання «Лауреат Житомирської обласної краєзнавчої премії».

за матеріалами сайту обласної ради

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:02
Шмигаль взяв участь у круглому столі міністерського рів ...
Вчора 16:27
БЕБ на Закарпатті упередило неефективне використання 6, ...
Вчора 16:21
На Буковині детективи БЕБ повідомили про підозру співуч ...
Вчора 16:18
У Києві держслужбовці розтратили 1,2 млн грн бюджетних ...
Вчора 16:18
На Київщині прикордонники викрили злочинну схему з неза ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення