У житомирській школі «Всесвіт» відкрили міні-пекарню, де влаштовуватимуть безкоштовні майстер-класи з випічки хліба для дітей

13.11 15:13    
13 листопада у загальноосвітній україно-італійській школі «Всесвіт» відкрили міні-пекарню, де влаштовуватимуть безкоштовні майстер-класи з випічки хліба для дітей. Відвідувати їх зможуть усі охочі.

Крім того, раз на місяць власну випічку пекарні розвозитимуть в дитячі будинки, благодійні організації, будинки для людей похилого віку, малозабезпеченим і багатодітним сім‘ям.
У житомирській школі «Всесвіт» відкрили міні-пекарню, де влаштовуватимуть безкоштовні майстер-класи з випічки хліба для дітей

«Це була ідея наших друзів з Італії. Вони приїхали десь півроку тому і запропонували створити міні-пекарню. В цієї пекарні декілька завдань: майстер класи для усіх бажаючих дітей, майстер-класи для дітей з особливими потребами та виховання справи милосердя – вчити ділитися хлібом. Обов’язково раз на місяць ми будемо з дітками розвозити свіжий хліб тим, хто його потребує. Ми плануємо, що проводити майстер-класи для діток будуть самі вчителі. А сьогодні нам допомагають тато і мама нашого учня Іллюші, який навчається у 8 класі. Вони разом з дітками готували хачапурі і рогалики», – розповідає директорка школи «Всесвіт» Марія Левченко.

Після того, як спікся перший хліб для усіх присутніх влаштували дегустацію. Потім пекарню освятив священик.

Облаштували приміщення та придбали обладнання за кошти благодійників. За словами очільниці школи, італійська благодійна асоціація «Cavaion nel mondo» допомагає «Всесвіту» більше шести років.

«Вони встановили нам у школі пандуси, облаштували холи та кабінети. Також вони постійно запрошують наших діток на відпочинок до Італії», – додає Марія Левченко.
У житомирській школі «Всесвіт» відкрили міні-пекарню, де влаштовуватимуть безкоштовні майстер-класи з випічки хліба для дітей

«Дякую вам за це свято для діток і для міста. Це дуже добре, коли посміхаються дітки і пахне хлібом. Ви це поєднали в одне. Величезна подяка всім, хто долучився до цієї благодійної справи», – зазначає заступниця міського голови Вікторія Краснопір.

«Діти вчаться жити в соціумі і бути в суспільстві корисними. Це дуже важливо. Їх тут навчили допомагати тим, хто, можливо, ще більше потребує цієї допомоги. Цей хліб смакує по-іншому, бо робиться з любов’ю. Це робиться від чистого серця, тому він має бути ще більш корисним і ще більш смачнішим», – каже членкиня виконавчого комітету Житомирської міської ради Неля Ковалюк.

Нагадаємо, 8 листопада депутати Житомирської міської ради затвердили меморандум про співпрацю між Житомирською міською радою, Житомирським обласним благодійним фондом «Арка» та Релігійною організацією «Делегатура (управління) Ордену Святого Франциска Сальського Львівської Митрополії Римсько-Католицької церкви в Україні», який передбачає зведення нової будівлі для загальноосвітньої україно-італійської школи «Всесвіт» І-ІІ-ІІІ ступенів за кошти релігійної організації.

Як повідомлялося раніше, Рада Християнських Церков Житомира і Житомирської області підтримала будівництво.

Планується, що нове приміщення школи «Всесвіт» зведуть у Житомирі за адресою: провулок Річковий, 12-а, що на

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення