В Житомирі відбулась колегія Північного регіонального управління Держприкордонслужби

20.02 13:59    
В Житомирі відбулась колегія Північного регіонального управління Держприкордонслужби

Сьогодні в Житомирі відбулась Колегія Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України, на якій було підведено підсумки оперативно-службової діяльності за 2018 рік та визначено завдання на 2019 рік.

Заступник Голови Держприкордонслужби України генерал-майор Артур Пімєнов, який був присутній, в своєму виступі констатував, що враховуючи напружену суспільно-політичну ситуацію в країні та зовнішні загрози персоналом управління вдалося у 2018 році забезпечити адекватну протидію активізації протиправної діяльності на державному кордоні.

Протягом звітного періоду на ділянці відповідальності затримано 3894 порушники законодавства, з них 57 нелегальних мігрантів, виявлено 101 одиницю зброї, 3318 штук боєприпасів, більше 30 кілограм наркотиків, 9 кілограм прекурсорів та майже 3,5 кілограмів психотропів, вилучено 53,5 кілограмів вибухової речовини, 38 викрадених автомобілів та затримано товарів на загальну суму більше 22 мільйонів гривень. Оперативно-розшуковими підрозділами ліквідовано діяльність 19 протиправних груп.

Загалом в умовах зменшення на 2% пасажирського потоку та збільшення на 6% транспортного потоку забезпечено безперебійну роботу пунктів пропуску.

Завдяки чіткій роботі по розмежування повноваження з підрозділами Національної поліції по регулюванню руху перед автомобільними пунктами пропуску вдалось створити учасникам міжнародного руху комфортні умови для перетину державного кордону. В пунктах пропуску здійснювався посилений прикордонний контроль іноземців та осіб без громадянства. На протязі року відмовлено у пропуску через кордон майже 2 тисячам іноземців, з яких 134 потенційних нелегальних мігранти. Під час дії правового режиму воєнного стану не пропущено 213 громадян Росії, дев’ятьом з них заборонено в’їзд в Україну.

Під час виступів заступників начальника регіонального управління було оцінено стан справ в підпорядкованих підрозділах та органах, наголошено на недоліках, що впливали на результативність служби, визначено кращих за напрямками службової діяльності, саме деяких з них під час заходу було заохочено державними та відомчими нагородами.

З метою виконання завдань поставлених Президентом України, керівництвом Державної прикордонної служби щодо протидії корупції на колегії обговорено дієвість заходів по запобіганню зловживанням серед персоналу. Загалом, в минулому році за негативними статтями в Північному регіональному управлінні звільнено з військової служби в запас 135 осіб, з них 17 офіцерів. Понижено в посадах 4 офіцерів та 1 військовослужбовець за контрактом; переміщено з метою профілактики втягування в протиправну діяльність 15 військовослужбовців за контрактом. За цей же період у 11 випадках персонал відмовився від пропозицій сприяти у протиправній діяльності та у 10 випадках від неправомірної вигоди.

У свою чергу керівником регіонального управління генерал-майором Валерієм Курніковим було наголошено, що боротьба з негативними проявами буде продовжена й надалі і невідворотність покарання буде стосуватись кожного незалежно від займаних посад.

Також на Колегії були доведені основні напрями діяльності Державної прикордонної служби України, такі як нарощування зусиль за рахунок доукомплектування підрозділів органів охорони кордону, в першу чергу – відділень прикордонного контролю, планового нарощення системи охорони державного кордону, особливо на напрямках зосередження основних зусиль, подальша інтеграція Держприкордонслужби в європейське безпекове поле, підвищення рівня соціально-матеріального пакету для військовослужбовців та нарощування матеріально-технічної бази.

Крім того, акцентовано, що робота прикордонного відомства у 2019 році буде здійснюватись під гаслом «Обличчям до людей».

Підготував Віктор Вирва

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення