Переможець проекту «МастерШеф» Євген Клопотенко у Житомирі презентував проект «Нове шкільне харчування»

15.03 11:33    
15 березня у Житомирі переможець проекту «МастерШеф» Євген Клопотенко разом з командою проекту «Нове шкільне харчування» презентував «Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах». Вже незабаром меню житомирських шкіл може поповнитися незвичними, але корисними стравами.
Переможець проекту «МастерШеф» Євген Клопотенко у Житомирі презентував проект «Нове шкільне харчування»

«Дійсно, зараз шкільні їдальні працюють за досить застарілими збірниками рецептур, яким уже багато років, в них введені типові страви. Вони, звичайно, певним попитом користуються у дітей, але все ж таки, погодьтеся, якщо ми вирощуємо креативну, сучасну, інноваційну молодь, то хотілося б, щоб і культура харчування була новою, сучасною і креативною. Тому Євген Клопотенко провів перший регіональний семінар саме в місті Житомирі. Він презентував свій збірник рецептур, який складається зі 110 страв різних країн. Тому це може бути одночасно й історії харчування в цих країнах. Тобто це ще й світогляд дітей розвиває», – говорить заступниця міського голови Вікторія Краснопір.

Також кухарі Євгена Клопотенка у шкільній їдальні приготували страви, які змогли продегустувати усі присутні. Паленту, пастуший пиріг та чай масалу куштували не лише учні, але й батьки, працівники шкіл, представники департаменту освіти, експерти з питань харчування та дієтологи.

«Пам‘ятаю, в шкільній їдальні улюбленою стравою була сосиска, бо, як мені здавалося, її важко зіпсувати. А тефтелі, парові котлети, пюре залишалися зі мною і у військовому училищі, і в інших їдальнях, де довелося побувати. Страви з того ж меню зараз їдять у школі та садочку мої діти. Правильне харчування — це не лише здоров‘я, але й інше ставлення до життя, розширення кругозору. Воно сприяє зміні ментальності, як хороша книга чи гарне кіно. Тому ми вирішили піти на експеримент. А оцінять його діти і їхні батьки. Дякую команді проекту «Нове шкільне харчування» Євгену Клопотенку та керівниці програми місцевого економічного розвитку Western NIS Enterprise Fund Ірині Озимок за таку класну можливість», – каже міський голова Сергій Сухомлин.

«Визначимо декілька пілотних шкіл, де відпрацьовуватимемо ці рецепти і пропонуватимемо страви дітям. А діти вже, як агенти змін, понесуть ці пропозиції в сім’ї і таким чином ми розповсюдимо нову, сучасну культуру харчування. На цьому етапі вартість харчування не зміниться. Пан Євген запевнив нас, що виходячи з його рецептур ми вкладаємося і в енергетичну цінність і в вартість. Протягом місяця ми будемо готові презентувати хоча б декілька страв», – підсумовує Вікторія Краснопір.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення