Житомирський апеляційний суд провів ознайомчу екскурсію для студентів-правників

04.04 14:17    
3 квітня 2019 року Житомирський апеляційний суд зустрічав студентів-правників першого курсу кафедри спеціальних історичних дисциплін та правознавства історичного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка разом з викладачем кафедри – кандидатом юридичних наук, доцентом, очільницею юридичної клініки «Правосвіт», створеної на базі історичного факультету, Ольгою Рудницькою.
Житомирський апеляційний суд провів ознайомчу екскурсію для студентів-правників

Зустріч розпочалася інформаційною промовою заступника керівника апарату суду Наталії Палашкевич. Пані Наталія коротко охарактеризувала будову апарату суду та його поділ на структурні підрозділи, функціонування двох судових палат – з розгляду цивільних і кримінальних справ. Також вона розповіла про застосування інноваційних методів у роботі суду: автоматизовану систему документообігу суду Д-3, направлення текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень, засоби технічної фіксації судового процесу й використання в суді відеоконференцзв’язку. Доповідачка не оминула увагою і такі моменти в роботі суду як функціонування системи з проведення процесуальних дій зі свідками, потерпілими та іншими учасниками кримінального провадження, щодо яких вжито заходів безпеки, а також упровадження в суді електронного судочинства.

Оскільки молоді люди розмістилися в залі судового засідання, вони також мали нагоду познайомитися з роботою відділу служби судових розпорядників: його працівниця Ольга Бабичева розповіла про функціональні обов’язки судових розпорядників та забезпечення ними порядку в залі судового засідання під час судового процесу.

Далі юнаки та дівчата дізналися про роботу відділу організації діловодства (канцелярії). Від начальника відділу Ольги Малахової вони довідалися про посадові обов’язки працівників відділу, правила ведення діловодства в суді.

Також їм розповіли і про ведення архіву суду: порядок зберігання документів, їхнє знищення в установленому порядку або передачу до державної архівної установи тощо. Відвідали студенти й саме приміщення архіву суду.

Оглядова екскурсія продовжилась у відділі організаційного забезпечення розгляду кримінальних справ. Начальник відділу Оксана Захарчук розповіла присутнім про діяльність очолюваного нею структурного підрозділу суду, зокрема, реєстрацію та автоматизований розподіл судових справ між суддями.
Житомирський апеляційний суд провів ознайомчу екскурсію для студентів-правників

Насамкінець візиту на згадку про гостину в ЖАС учасники заходу зробили колективне фото.

Житомирський апеляційний суд має надію, що проведенням подібних заходів уносить свою частку до формування нового підходу в правовому вихованні молоді, що є одним із наріжних каменів законності та правопорядку.

ЖАС і надалі докладатиме багато зусиль для поширення правових знань, надання молодому поколінню неупереджених відомостей про судову систему нашої держави з метою поглиблення їхньої правової культури та розвитку правової свідомості й формування в молоді принципів ставлення до права як до однієї з головних універсальних цінностей суспільства
Житомирський апеляційний суд провів ознайомчу екскурсію для студентів-правників

Житомирський апеляційний суд провів ознайомчу екскурсію для студентів-правників

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:07
На Рівненщині прикордонники виявили чергову вантажівку, ...
Сьогодні 10:48
На Полтавщині за матеріалами ДБР судитимуть військовосл ...
Сьогодні 10:26
Старовинні борисівську, старообрядницьку та посріблену ...
Сьогодні 10:25
СБУ затримала агента рф, який наводив російські дрони н ...
Вчора 23:40
Слідчі оголосили про підозру водієві, який вчинив масшт ...
Вчора 23:36
Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до ...
Вчора 23:34
Галущенко: Маємо консолідуватися, щоб пройти наступну з ...
Вчора 23:32
У першому кварталі буковинському підприємництву відшкод ...
Вчора 23:30
ДРБ завершило розслідування провадження щодо незаконног ...
Вчора 23:28
Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з рекордним п ...
Сьогодні 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
Вчора 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Вчора 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Вчора 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Вчора 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення