Понад 71 млн гривень аліментів стягнули державні виконавці Житомирщини за перші три місяці нинішнього року

Понад 71 млн гривень аліментів стягнули державні виконавці Житомирщини за перші три місяці нинішнього року

10.04 17:16    
«Це на 146 % більше, ніж за аналогічний період торік і стало можливим завдяки ефективним інструментам примусового впливу на боржників з аліментів, передбачених двома пакетами законів #ЧужихДітейНеБуває», – сказав під час прес-конференції заступник начальника Управління державної виконавчої служби – начальник відділу організації та контролю за виконанням рішень Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Дмитро Фещенко. Додатково діти отримали 1,5 млн грн від штрафів, які сплатили їхні батьки-боржники залежно від суми та тривалості терміну заборгованості: понад 1 рік – 20%, 2 роки – 30%, більше 3 років – 50%. Як повідомив спікер, повторно державні виконавці можуть накладати штрафні санкції за умови нової заборгованості після спливу одного року.

Дітям також було перераховано майже 75 тис. грн. за виконання злісними неплатниками аліментів суспільно корисних робіт. Всього ж з початку дії закону #ЧужихДітейНеБуває (а перший пакет набрав чинності 6 лютого 2018 р.) державними виконавцями області складено 1915 протоколів про адміністративне правопорушення боржників за ст. 183-1 КУпАП, судами ж області задоволено та винесено 367 постанов про накладення на боржників стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, перелік яких визначає орган місцевого самоврядування. Ці роботи наразі несумлінні батьки виконують у 15-ти районах області та у м. Житомир.

Ще одним важливим кроком назустріч вирішенню проблеми щодо стягнення аліментної заборгованості, зазначив Дмитро Фещенко, стало підписання Міністерством юстиції у січні ц.р. двох меморандумів про співробітництво – з Державною службою зайнятості та Державною службою України з питань праці. Співпраця територіальних органів державної виконавчої служби Житомирщини з міськими та районними філіями обласного центру зайнятості, а також з Управлінням Держпраці дала свої результати: 40 боржників звернулося до центрів зайнятості області, з них 34 - боржники зі сплати аліментів. Наразі працевлаштовано (на робітничі професії) 8 боржників, з яких 6 – неплатники аліментів.

«Уже рік в області триває кампанія, ініційована Мін’юстом, з ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами, – поінформував журналістів Дмитро Фещенко. – За цей час державні виконавці стягнули з підприємств-боржників понад 9 млн грн. заборгованих коштів, які отримали більше 1,5 тис. працівників. Тільки за три місяці нинішнього року вдалося погасити майже 2 млн грн. заборгованості із зарплати».

Серед найбільших боржників – «мільйонників» в регіоні залишаються ДП «Науково-дослідний інститут радіосистем» (заборгованість становить 1677400 грн), Поліське державне підприємство геодезії, картографії та кадастру «Поліськгеодезкартографія» (1239363 грн).

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення