В патрульній поліції Житомира прокоментували резонансні події, які сталися у «Міському центрі обліку бездомних осіб»

27.04 23:13    
З приводу інформації, котра розповсюджується мережею Facebook, а саме неналежного реагування патрульними поліцейськими - повідомляємо!

27 квітня, о 02:42, на телефонну лінію «102» надійшло повідомлення про конфліктну ситуацію у «Міському центрі обліку бездомних осіб», між його мешканцями та третіми особами. Екіпаж патрульної поліції прибув на місце події за 16 хвилин, від моменту отримання даного повідомлення до виконання, що відповідає вимогам наказу МВС «Про затвердження Інструкції з організації реагування на заяви та повідомлення про кримінальні, адміністративні правопорушення або події та оперативного інформування в органах (підрозділах) Національної поліції України» від 16.02.2018 № 111 (далі-Інструкція).

По прибуттю на місце події до патрульних поліцейських вийшли мешканці вказаної установи, які повідомили про відсутність на місці події заявника, який на телефонні дзвінки поліцейських не відповідав, в тому числі останні повідомили, що допомоги наряду поліції не потребують та о 03:25 екіпаж патрульної поліції покинув місце події.

27 квітня, о 03:32, на телефонну лінію «102» надійшло повідомлення про конфліктну ситуацію у «Міському центрі обліку бездомних осіб», але вже з бійкою. Екіпаж патрульної поліції прибув на місце події за 14 хв., що відповідає вимогам Інструкції.

Патрульні поліцейські, які прибули на місце виклику, під час обстеження прилеглої території будь-яких осіб не виявили та на стук в двері до «Міського центру обліку бездомних осіб» м. Житомира, які були зачиненні, ніхто не відреагував, та у вікнах даної установи було вимкнуте світло.

Слід вказати, що в проміжок часу із завершенням відпрацювання крайнього виклику щодо можливих конфліктних ситуацій за адресою «Міського центру обліку бездомних осіб», до 09:33 27 квітня, будь-яких звернень на телефонну ліню «102», щодо неналежного відпрацювання повідомлень окремими працівниками патрульної поліції, або отримання громадянами тілесних ушкоджень, із заволодінням їхнім майном, не надходило.

Потрібно додати, що відповідно до проведеної перевірки відділом моніторингу та аналітичного забезпечення УПП в Житомирській області ДПП встановлено, що вищевказана конфліктна ситуація між мешканцями «Міського центру обліку бездомних осіб» та третіми особами виникла на підґрунті попередніх подружніх взаємовідносин однієї з мешканок даної установи та другом її колишнього чоловіка, в ході якої між громадянами виникла конфліктна ситуація, з можливим протиправним заволодінням їхнім майном. Також за словами ймовірних потерпілих осіб, з числа попередньо вказаних, останні дійсно повідомляли поліцейських щодо відсутності претензій один до одного та небажання, на той час, надавати відповідні заяви, так як бажали розібратися між собою в приватному порядку.
Відповідно до свідчень поліцейських, які відпрацьовували дані виклики, дані особи перебували з явними ознаками алкогольного сп’яніння та цілком повідомити об’єктивні обставини події не могли.

Відповідно до проведеного аналізу викликів на телефону лінію «102» та викладеного в мережу Facebook посту громадянином Владиславом Паламарчуком встановлено, що його обурливе повідомлення містить оманливе бачення ситуації та несе суб’єктивний характер, який ґрунтується лише на тому, що на вхідних металевих дверях до даної установи, з ранку, останнім виявлено вм’ятини, які не були зафіксовані поліцейськими, у зв’язку відсутністю будь-яких претензій та бажанням задокументувати всі обставини вищевказаної події мешканцями його установи.

На запитання, чому поліцейські з власної ініціативи не здійснили фіксацію даної події, потрібно вказати, що звинувачення в порядку нанесення тілесних ушкоджень та заволодіння приватним майном, базуються на приватному звинуваченні потерпілих, відносно осіб-правопорушників.

З вищевказаного слід зрозуміти лише одне, що звинувачення, в будь-чому, повинно ґрунтуватися на об’єктивних свідченнях та сухих фактах, а не базуватися на емоціях і на неперевіреній інформації.

Патрульна поліція Житомирської області

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення