Ігор Гундич затвердив склад ініціативної групи для формування нової громадської ради при ОДА

14.05 18:25    
Голова ОДА Ігор Гундич створив ініціативну групу з підготовки установчих зборів для формування нового складу громадської ради при Житомирській обласній державній адміністрації та затвердив її склад.

Відповідне розпорядження керівник області підписав сьогодні, 14 травня.

«Даємо старт формуванню громадської ради! Підписав розпорядження про створення ініціативної групи, яка прийматиме документи та готуватиме установчі збори. Ми довго очікували і таки дочекалися прийняття змін до постанови Кабміну, якими удосконалено порядок формування рад, і тепер починаємо створювати нову громадську раду. Маю надію, що вона зможе стати ефективним дорадчим органом», – зазначає Ігор Гундич.

Відповідно до змін до постанови Кабміну щодо формування громадської ради, ініціативна група складається з 8 осіб – по 4 від представників громадськості та органу влади.

Ініціативна група збереться вже у найближчі дні, обере голову та секретаря, а також розпочне прийом документів від представників громадськості.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №996, формування громадської ради при ОДА буде відбуватися за такими етапами:

– Для формування складу громадської ради орган не пізніше ніж за 60 календарних днів до визначеної дати проведення установчих зборів утворює ініціативну групу з їх підготовки за участю інститутів громадянського суспільства. Інформація про склад групи оприлюднюється протягом 5 днів з моменту створення.

– Не пізніше ніж за 45 календарних днів до проведення установчих зборів орган в обов’язковому порядку оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті та в інший прийнятний спосіб підготовлене ініціативною групою та погоджене з ним повідомлення про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах, відомості про склад ініціативної групи та прізвище, ім’я, електронну адресу та номер телефону відповідальної особи.

– Після цього ініціативна група приймає заяви та необхідні документи від інститутів громадянського суспільства. Приймання заяв для участі в установчих зборах припиняється за 30 календарних днів до їх проведення.

– У разі виявлення невідповідності документів, поданих інститутом громадянського суспільства, ініціативна група не пізніше ніж за 15 календарних днів до проведення установчих зборів письмово та в електронній формі інформує про це інститут громадянського суспільства з пропозицією щодо їх усунення протягом 5 календарних днів.

– Не пізніше ніж за п’ять робочих днів до дати проведення установчих зборів або рейтингового електронного голосування орган виконавчої влади на своєму офіційному веб-сайті оприлюднює список кандидатів, біографічні довідки, фото та мотиваційні листи кандидатів до складу громадської ради;

відомості за останні шість місяців до дати оприлюднення органом виконавчої влади повідомлення про формування складу громадської ради щодо результатів діяльності інститутів громадянського суспільства, представники яких є кандидатами до складу громадської ради, а також посилання на офіційні веб-сайти інститутів громадянського суспільства, сторінки у соціальних мережах (у разі наявності);

список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в установчих зборах або рейтинговому електронному голосуванні із зазначенням підстав для відмови;

уточнену інформацію про дату, час, місце проведення установчих зборів, строки проведення рейтингового електронного голосування.

Під час установчих зборів обирається склад громадської ради шляхом рейтингового голосування. Рішення оформляється протоколом.
Ігор Гундич затвердив склад ініціативної групи для формування нової громадської ради при ОДА

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення