Сергій Сухомлин та Посол Японії в Україні Такаші Кураі привітали підприємців - учасників семінару у рамках «Днів Японії у Житомирі»

24.05 14:29    
Сьогодні, 24 травня, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураі привітали учасників семінару за участі ТОП-менеджерів японських компаній. Організатори заходу: Житомирська міська рада спільно з Українсько-Японським центром КПІ ім. Ігоря Сікорського.
Сергій Сухомлин та Посол Японії в Україні Такаші Кураі привітали підприємців - учасників семінару у рамках «Днів Японії у Житомирі»

Посадовці наголосили на необхідності подальшої співпраці у сфері економічного, соціально-культурного розвитку між Японією та Житомиром. Посол Японії в Україні Такаші Кураі зауважив, що в останні роки активізовано співпрацю між українськими та японськими партнерами і високо оцінив важливість проведення таких заходів як «Фестиваль Японії в Україні», як можливості для налагодження та зміцнення відносин Житомира та Японії.

У свою чергу, міський голова Сергій Сухомлин подякував представникам дипломатичного відомства Японії за чітку позицію щодо суверенітету та територіальної цілісності України та за постійну підтримку України у питаннях економічного та інфраструктурного розвитку.
Сергій Сухомлин та Посол Японії в Україні Такаші Кураі привітали підприємців - учасників семінару у рамках «Днів Японії у Житомирі»

«Я хочу подякувати Японії за постійну підтримку держави Україна в усіх питаннях, зокрема в питаннях стосунків, які у нас виникли з Російською Федерацією, а саме чітку позицію щодо суверенітету та територіальної цілісності України та допомогу на Донбасі, - зазначив міський голова. - Наше співробітництво з Посольством Японії почалося декілька років тому, коли на вулиці Михайлівській були висаджені сакури. Тоді маленька частина Японії з’явилася у нашому місті. Навесні житомиряни спостерігають за цвітінням цих символів Японії, хоч і багато скептиків вважали, що сакури не зможуть вижити в наших погодних умовах - і це добрий знак. Фестиваль японської культури - це справді важливий для нас захід, який відкриває житомирянам світ та чудову країну Японію».

Під час офіційної зустрічі керівництво Житомирської міської ради та делегації Посольства Японії в Україні обговорили перспективи майбутнього співробітництва між Житомиром та Японією.

«Фестиваль Японії у Житомирі» триватиме з 24 до 26 травня. Проведення фестивалю японської культури в Україні вже стало щорічною традицією. У 2014 році з японською культурою знайомився Львів, у 2015 – Одеса, у 2016 – Дніпро, у 2017 – Вінниця, у 2018 – Київ. Цього року прийшла черга Житомира поринути у розмаїття традицій країни «Сонця, що Сходить».

На гостей фестивалю очікують: концерти японської музики, виставки про сучасну та традиційну Японію, заняття з японської мови, майстер-класи та демонстрації з японських мистецтв. Це та багато інших сюрпризів на «Днях Японії»!

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення