Маленькі житомиряни визначалися з майбутніми професіями

28.09 15:01    
У незвичайному «Місті професій», що відбувалось у Житомирі на Замковій горі 28 вересня, юні містяни спробували себе у ролі лікарів, майстрів художньої справи і поліцейських різних служб. Разом зі справжніми правоохоронцями юні помічники дбали про правопорядок та безпеку інших.

У незвичайному містечку представники найзатребуваніших професій об’єднали свої зусилля для створення благополуччя його мешканців. Усі провідні ролі належали юним житомирянам.
Маленькі житомиряни визначалися з майбутніми професіями

Кожен житель «Міста професій» обов’язково отримував «паспорт громадянина», з яким мав «влаштуватися» на роботу за інтересами. Серед представлених професій юним громадянам пропонували обрати лікарську справу, службу порятунку та творчу діяльність, роботу у торгівельних закладах і кав’ярнях.

- Уже котрий рік поспіль ми із задоволенням пристаємо на пропозицію щодо участі у проведенні цієї дитячої акції, тим більше, що наші правоохоронці завжди є активними учасниками усіх заходів для молоді, - коментує начальник ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук. - Для того, аби діти могли ближче познайомитися з діяльністю правоохоронців, для них були представлені найпопулярніші служби у структурі Національної поліції. Для дітлахів - це і цікаво, і пізнавально.Відтак, професія поліцейського тут була представлена одразу декількома службами: підрозділами вибухотехнічної служби та ювенальної превенції Головного управління Нацполіції Житомирщини, також Управліннями поліції охорони та патрульної поліції в області.

Цілком очікувано, що найбільшого інтересу у маленьких містян викликали фахівці вибухотехнічної служби, які, серед іншого, інструктували маленьких «стажерів» щодо правил безпечної поведінки при виявленні підозрілих речей на вулицях містечка. Разом з ними ювенальні інспектори нагадували про правила безпечної поведінки.
Маленькі житомиряни визначалися з майбутніми професіями

Дізнаватися про роботу правоохоронців поліцейським допомагали юні вартова правопорядку. Юнаки та дівчата роз’яснювати правила безпечної поведінки на дорозі та навчали маленьких, проте повноправних, учасників дорожнього руху користуватися пішохідним переходом.У локації патрульних поліцейських на дітлахів чекало живе спілкування із вартовими правопорядку. У службових автівках із сиренами та маячками юні поліцейські «наздоганяли» уявних правопорушників і вели серйозні переговори по справжнім раціям.

«Стажери» поліції охорони під опікою наставників працювали в умовному пункті безпеки учасників свята, де дізналися про функції, які виконують працівники цього підрозділу, оглянули спецзасоби і спробували до використання металошукач.

Окрім того, поліцейські охорони запропонували «мешканцям» міста професій залишити свої відгуки і пропозиції у спеціальній скриньці побажань.

Тож вражень від такої цікавої подорожі у дорослий світ професій у дітлахів виявилося безліч. Принаймні, представники різних професій були переконливими і доклали максимум зусиль для того, аби довести, що їх робота по-справжньому важлива і необхідна сучасному суспільству.
Маленькі житомиряни визначалися з майбутніми професіями

Маленькі житомиряни визначалися з майбутніми професіями

Маленькі житомиряни визначалися з майбутніми професіями

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення