Керівники області зустрілися з головами регіонів України та Республіки Білорусь

03.10 17:11    
Голова обласної ради Володимир Ширма та голова облдержадміністрації Віталій Бунечко 3 жовтня у рамках Другого форуму провели офіційну зустріч із головами регіонів України та Республіки Білорусь.

Під час зустрічі голова облдержадміністрації Віталій Бунечко презентував білоруським гостям інвестиційний потенціал Житомирської області, зазначивши, що Республіка Білорусь входить до трійки лідерів серед країн-партнерів Житомирського регіону за обсягами експорту і імпорту.

«Обсяг експорту до Республіки Білорусь цього року склав 37,6 млн дол. США, що майже на третину перевищує показник аналогічного періоду минулого року. Обсяг імпорту склав понад 52 млн дол. США, а це на 13 % більше ніж минулого року. На території області функціонують 8 підприємств з білоруськими інвестиціями, які здійснюють діяльність у галузях легкої, харчової, добувної, каменеобробної промисловості, сферах торгівлі, інформації та телекомунікацій», - поінформував очільник облдержадміністрації.
Голова обласної ради Володимир Ширма своєю чергою наголосив на важливості історичного сусідства України та Республіки Білорусь, яке відіграє велику роль в економічному співробітництві країн.
Керівники області зустрілися з головами регіонів України та Республіки Білорусь

«Так склалося історично, що Житомирська область межує з білоруською державою, і вигідне географічне розташування дає можливість нашим регіонам співпрацювати у багатьох напрямах. І цьогорічний форум – це одна із багатьох форм міждержавного спілкування, що допомагає розвивати і нарощувати важливі міжрегіональні зв’язки, передусім в економіці. Сподіваюсь, що цей форум дасть можливість не лише зміцнити існуючу співпрацю між регіонами двох країн, а й розпочати партнерство у тих сферах, які до цього часу залишалися поза увагою наших регіонів», - зауважив Володимир Ширма.
Заступник Прем'єр-міністра Республіки Білорусь Ігор Ляшенко відмітив, що між нашими країнами впродовж багатьох років існують стійкі торговельні зв'язки.

«Такий форум - це унікальний діалоговий майданчик. Ми бачимо його ефективність і відзначаємо розширення економічної взаємодії на рівні наших регіонів. Україна залишається важливим економічним партнером Білорусі, ми підтримуємо співробітництво в різних галузях, і потенціал співробітництва наших країн далеко не вичерпаний. У нас є бажання й надалі розвивати коопераційні зв'язки в промисловості та сільському господарств. І якщо українська сторона буде зацікавлена, то ми готові нарощувати співпрацю в сфері дорожнього будівництва, при цьому гарантуємо європейську якість, дотримання всіх технологій та стандартів. Також нам цікавий досвід України щодо децентралізації фінансування регіонів», - розповів Ігор Ляшенко.
На завершення зустрічі було підписано три угоди про партнерство між українськими містами Харків та Тернопіль і білоруськими містами Мінськ, Гродно та Пінськ.
Керівники області зустрілися з головами регіонів України та Республіки Білорусь

Варто нагадати, що у Житомирі 3 жовтня стартував Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь. Упродовж двох днів на вулиці Михайлівській виробники представляють власну продукцію, а на майдані Соборному розгорнулась виставка великогабаритної техніки. Також цього дня голова обласної ради Володимир Ширма взяв участь у Еко форумі, що відбувся у Житомирському національному агроекологічному університеті.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:07
На пожежі в Ужгороді одну людину врятовано та двадцять ...
Сьогодні 00:05
Станом на 17 березня профінансовано на пенсійні виплати ...
Сьогодні 00:02
У Запоріжжі ліквідовано шахрайський call-центр, який ош ...
Вчора 23:58
Самопроголошеного голову Димерської ОТГ засуджено за сп ...
Вчора 23:54
У Львові два укриття на заводі приведуть в належний ста ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
12 березня 16:56
У Житомирі водій «Toyota Camry» побив чоловіка, якого л ...
05 березня 16:02
У Житомирі поліція викрила шахрая, який «надавав матері ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення