Україна та Білорусь позитивно оцінюють рівень співпраці з вирішення питань взаємної торгівлі продукцією тваринного походження

04.10 11:16    
Держпродспоживслужба та Міністерство сільського господарства і продовольства Республіки Білорусь позитивно оцінюють рівень співпраці компетентних органів обох держав у рамках робочої групи з вирішення проблемних питань взаємного товарообігу в частині застосування ветеринарно-санітарних заходів.

Таку оцінку дали Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа та заступник Міністра сільського господарства і продовольства Республіки Білорусь Іван Смільгинь за результатами засідання українсько-білоруської робочої групи з вирішення проблемних питань взаємного товарообігу в частині застосування ветеринарно-санітарних заходів, яке відбулося 3 жовтня 2019 року в рамках Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь у м. Житомирі.

Учасники українсько-білоруської робочої групи обговорили питання співробітництва в сфері ветеринарного і продовольчого контролю, стан погодження форм міжнародних ветеринарних сертифікатів для використання в двосторонній торгівлі, перспективи включення підприємств до реєстрів, які надають право експорту продукції тваринного походження, а також розвиток подальшого двостороннього співробітництва між компетентними органами в сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарії України і Республіки Білорусь.

«Робота спільної українсько-білоруської групи побудована на фаховому рівні і спрямована на узгодження позицій з питань, які раніше були для обох сторін проблемними, а це насамперед погодження ветеринарних сертифікатів та проведення інспектування підприємств для виходу на ринки України та Білорусі. Зараз у вирішенні цих питань ми бачимо суттєвий прогрес», - заявив Володимир Лапа.

За його словами, українська сторона прагне розвивати двосторонні відносини з метою збільшення обсягів взаємної торгівлі аграрною продукцією та обміну досвідом.

У свою чергу заступник Міністра сільського господарства і продовольства Республіки Білорусь Іван Смільгинь теж висловив задоволення процесом взаємного виходу на ринки обох країн.

«Спільна діяльність у форматі робочої групи стала поштовхом для розвитку наших відносин, і за рік ми досягли чималих результатів, які відображаються у темпах росту взаємної торгівлі. Дуже приємно констатувати, що всі проблемні питання ефективно знімаються в рамках двостороннього фахового діалогу», - підкреслив Іван Смільгинь.

За результатами українсько-білоруської робочої групи представники двох відомств підписали протокол засідання, в якому констатували готовність розвивати подальше двостороннє співробітництво між компетентними органами в сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарії.

Сторони також наголосили на важливості оперативного обміну інформацією між компетентними органами України та Білорусі з метою синхронізації протиепізоотичних заходів, а також для запобігання занесенню та поширенню небезпечних інфекційних захворювань тварин.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Сьогодні 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Сьогодні 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
Сьогодні 16:06
СБУ затримала колаборанта, який возив рашистів на ротац ...
Сьогодні 13:10
У Сумах запрацював Центр допомоги врятованим
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:02
500 ветеранів та членів їхніх родин отримають від держа ...
Вчора 16:00
На кордоні зі Словаччиною затримали розшукувану поліціє ...
Вчора 15:56
Басалаєва: Україна ставить за мету найближчими роками с ...
Вчора 15:54
З 1 квітня здійснюється автоматичний перерахунок пенсій ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення