Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь завершив свою роботу

04.10 15:50    
Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь завершив свою роботу

Україна - один з головних торгових партнерів Білорусі. Таким був перший меседж президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка під час виступу на Другому форумі регіонів України та Республіки Білорусь, який проходить у Житомирі 3-4 жовтня.

Президент України Володимир Зеленський під час пленарного засідання у свою чергу зазначив, що цей Форум є значною подією для обох держав. «Хочу запевнити, що наша співпраця буде послідовною та конструктивною»,– сказав глава держави та висловив підтримку ідеї запуску білоруського телеканалу в Україні.

Наші пріоритети у співпраці України та Білорусі на думку перших осіб держав – це, перш за все, паливно-енергетичний і агропромисловий комплекси, промислова кооперація, транспортно-логістична сфера.

У ході заключної частині Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь відбулася церемонія підписання двосторонніх договорів.

Зокрема, підписано план консультацій між міністерствами закордонних справ на 2020-2021 роки, виконавчу програму науково-технічного співробітництва на 2019-2021 роки між Державним комітетом з науки і технологій Білорусі та Міністерством освіти і науки України.

Брестська область уклала угоди про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво з Волинською та Закарпатською областями, Вітебська область - з Вінницькою, Черкаською та Одеською областями.

Житомирська область буде розвивати співробітництво в торгово-економічній, науково-технічній, гуманітарній та культурній сферах з Гомельською областю, а Гродненський облвиконком розширить взаємодію з Волинською обласною державною адміністрацією.

Також підписані Угоди про співпрацю Миколаївської області з Мінським облвиконком, Могилевська область закріпила домовленості про співпрацю з Дніпропетровською та Харківською областями.

Участь у роботі пленарного засідання взяли голова обласної ради Володимир Ширма, заступники голови обласної ради Сергій Крамаренко та Максим Вілівчук, депутати обласної ради.

Варто нагадати, що у Житомирі 3 жовтня стартував Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь. Упродовж двох днів на вулиці Михайлівській виробники представляють власну продукцію, а на майдані Соборному розгорнулась виставка великогабаритної техніки. Цього дня голова обласної ради Володимир Ширма взяв участь у Еко форумі, що відбувся у Житомирському національному агроекологічному університеті. Також керівники області провели офіційну зустріч із головами регіонів України та Республіки Білорусь. У другий день форуму у Житомирі відбулась зустріч двох президентів, які виступили під час пленарного засідання за участі українських та білоруських міністрів.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 09:37
На Миколаївщині судитимуть посадовця лісгоспу, якого ДБ ...
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення