Підготовку до чергової сесії обласної ради розпочато: відбулись засідання трьох постійних комісій

06.11 15:54    
В обласній раді розпочалась підготовка до чергової 28 сесії. Вже відбулись засідання трьох постійних профільних комісій обласної ради.

А саме 6 листопада депутати відпрацювали в постійних комісіях з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку та у постійний комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

Засідання відбулись за участі заступників голови обласної ради Сергія Крамаренка та Максима Вілівчука ,а також першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Федоренка.

В ході засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів депутати підтримали звернення до Кабінету Міністрів України щодо збільшення розмірів соціальних виплат особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

Також депутати доручили профільним управлінням обласної ради та облдержадміністрації підготувати на чергову сесію звернення до центральних органів влади щодо спрощення процедури розмитнення гуманітарних вантажів.

Депутати погодили перетворення двох комунальних установ у комунальні некомерційні підприємства. Мова йде про обласний протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег» та автобазу санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я.

Під час роботи у постійній комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку депутати серед інших питань проголосували за погодження внесення змін до перспективного плану Житомирської області, включивши туди вже створену Старосілецьку ОТГ. Нагадаємо, що саме в цій громаді ЦВК призначила вибори на 22 грудня. Перші вибори депутатів та голів відбудуться загалом у 86 об’єднаних територіальних громадах України.

Також було розглянуто звернення депутатів Баранівської районної ради щодо ремонту автодороги Т-06-01 Баранівка-Висока Піч та Т-06-12 Новоград-Волинський Староконстянтинів. Як поінформував в.о. начальника Служби автомобільних доріг в Житомирській області Сергій Заїка, ці ділянки доріг планують ремонтувати у наступному році.

Депутати, які працювали в комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, розглянули ряд звернень Державної служби геології та надр України, погодили надання у користування мисливських угідь двом громадським організаціям.

Також депутати підтримали ініціативу депутата Остапа Маланюка, який пропонує звернутись до Міністерства енергетики та захисту довкілля України, Національного секретаріату ІПВГ України, багатосторонньої групи з імплементації ІПВГ щодо включення у звіт ІПВГ корисних копалин які видобуваються на території Житомирської області, а саме: граніт, бурштин, ільменіти, пісок, каоліни.

Загалом під час роботи у трьох постійних комісіях депутати опрацювали понад 35 питань порядків денних засідань.

Нагадаємо, що 28 чергова сесія Житомирської обласної ради відбудеться 12 листопада.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення