У Житомирі поліцейські взяли участь у семінарі від міжнародних партнерів щодо запобігання випадкам домашнього насильства

29.11 10:30    
Теоретично-практичний семінар, ініційований Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН), відбувся 28 листопада у м. Житомирі. Учасники заходу - представники різних державних установ і громадських організацій – обговорили та роз’яснили цільовій аудиторії права осіб, які потерпають від домашньої тиранії, способи уникнення такої загрози та можливості дієвого порятунку. Поліцейські закликали усіх не мовчати і вчасно звертатися до правоохоронних органів.
У Житомирі поліцейські взяли участь у семінарі від міжнародних партнерів щодо запобігання випадкам домашнього насильства

– Цей захід для нас особливо важливий, оскільки зорієнтований, у першу чергу, на захист прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб. Наша громадська організація опікується такими людьми на Житомирщині, питаннями їх соціального захисту, життєдіяльності та особистісного розвитку у нових умовах. Тож ми підтримали ініціативу міжнародних партнерів та запросили до участі у семінарі представників інших зацікавлених державних органів і громадських організацій, - розповіла координаторка ГО «Союз переселенців «Мир на долоні» Олена Буліна.

Відтак представники обговорили з аудиторією поняття домашнього насильства, роз’яснили його види та передбачену законодавством України відповідальність за вчинення подібних дій.

Зокрема, керівниця підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук проінформувала присутніх про заходи, які вживає поліція регіону для попередження та припинення фактів насильства у сім’ях, а також порадила не замовчувати таких проблем і вчасно сповіщати про негаразди правоохоронців.

– У поточному році поліцейські Житомирської області зареєстрували більше 7 тисяч заяв і повідомлень про події, пов’язані з учиненням домашнього насильства. А на профілактичному обліку знаходяться більше 3,5 тисяч осіб, переважна більшість з яких – чоловіки. За 10 місяців поточного року поліцейські склали близько 7 тисяч адміністративних протоколів за ст.173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП, винесли майже 400 термінових заборонних приписів. За фактами систематичного вчинення домашнього насильства поліція розслідує понад 70 кримінальних проваджень, - зазначила вона.

Наталія Гончарук розповіла про мобільні групи поліції з протидії домашньому насильству, які від початку поточного тижня активно працюють в обласному центрі, реагуючи виключно на виклики про загрозу або безпосереднє вчинення таких протиправних дій. Окремо, було зосереджено увагу на можливості звернення у разі необхідності безпосередньо до дільничного офіцера на поліцейські станції, яких нині у регіоні працюють уже 15.

У свою чергу, працівники Управління поліції охорони в Житомирській області розповіли аудиторії про можливості виклику правоохоронців без телефонного дзвінка. Водночас продемонстрували наліпки, розміщені у публічних місцях і закладах населених пунктів, де встановлені «тривожні кнопки» термінового сповіщення поліції.

На практичному етапі семінарського заняття учасники долучились до виконання відповідних тематичних завдань індивідуально та у групах, обговорюючи кожен із запропонованих організаторами випадків і знаходячи найбільш безпечний вихід із ситуацій.

Окрім того, учасники семінару отримали буклети з корисними порадами щодо методів запобігання домашньому насильству та контактною інформацією організацій і установ, де можна проконсультуватись або й одержати дієву допомогу.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення