Ірина Ярмоленко: Досвід Житомира фіксую та узагальнюю з молоддю світу в документи ООН

02.12 13:34    
Депутат Житомирської міської ради Ірина Ярмоленко приймає участь у конференції ООН з питань клімату - COY і COP 25.

"Німецька організація Plant for Planet в партнерстві з Канадською інституцією BC Council for International Cooperation запросили мене як ініціаторку еко-рішень на місцевих рівнях в Україні екологічних проектів.
Ірина Ярмоленко: Досвід Житомира фіксую та узагальнюю з молоддю світу в документи ООН

Всесвітня конференція рівня гостей Грети Тунберг, Арнольда Шварценеггера, Емануеля Макрона, Біла Гейца, засновників Амазон та Алібаба та багатьох інших впливових цього світу, повинна була цього разу відбутися в Чилі, в Сантьяго. Але я поширювала інформацію, що в Чилі розпочалися протести. Тому конференція була перенесена в Мадрид.

Я навіть не могла уявити, що візьму участь в конференції ООН зі зміни клімату. Але ось я тут. Кожної секунди, коли я думаю про це, я відчуваю, що стаю кращою. І, як завжди, я хочу поділитися своїми емоціями.

Молодіжна конференція тривала з 29 по 1 грудня в студентському «містечку» Мадриду — UPM (Polytechnic University of Madrid, one of 19 faculties in the UPM). Молодіжна конференція з питань зміни клімату запросила молодих людей з усіх куточків світу, які обговорили проблеми зміни клімату і важливість залучення молодіжних організацій в процес прийняття рішень.

На конференції (COP) з 2 грудня ми будемо ділитися своїми знаннями, пристрастями і представляти реальні діючі проекти. Я щодня працюю в різних групах з представниками з різних країн, наприклад, з Італії, Великої Британії, США , Китаю, Перу, Індії, Болгарії, і звісно з усіма іншими представниками.

Молоді давно прийшов час звернути увагу на цю проблему. Майбутнє знаходиться в руках тих, хто потім вже може ще більше страждати від наслідків своїх дій. Саме тому основною цільовою аудиторією є молодіжні організації, які працюватимуть на попередження наслідків засмічення, затоплення, викидів....
Ірина Ярмоленко: Досвід Житомира фіксую та узагальнюю з молоддю світу в документи ООН

«Я думаю, що на молодіжному заході я була тут тільки одна представниця від України. Представляла свій проект рішення та план дій по проекту рішення та план дій по зменшенню використання пластику з Наталією Клебанською і зіро-вейст-лайфстайл. Також говоритла про звернення, яке розглядала комісія Житомирської Міської Ради та представники Верховної Ради — Юрій Воскобойник та Олександра Разумей по створенню банків їжі спільно з ритейлом.

Далі я планую разом з Українською асоціацією студентів - UAS та Громадською організацією "Ліга інтернів» висловити позицію української молоді щодо питань збереження територій життя вже в лютому цього року. Я хочу внести свою частку у збереження територій, у світ, в якому ми живемо, я щаслива, що організатори вважають запропоновані Центром суспільних комунікацій бачення цінними та цікавими.»

Нами були обговорені наступні теми: Кліматична віза, залучення соціальних мереж для активації Цілей сталого розвитку, про свідомість, спосіб життя і зміну клімату, освіту дітей, життя «Без пластика», переробку відходів.

Далі я говорила про те, що ЗМІ та соціальні мережі можуть робити дії національного рівні та змін свідомості. Чи будуть медіа еко-свідомі та піднімати тему голосніше, залежить від еко-молоді, політиків, громадських організацій та від усіх нас.

ЗМІ та еко-ГО мають розповідати реальні успішні еко- історії та використовувати рольові моделі, що є це дуже ефективними методами.
Розповідати про реальні ситуації, наводити приклади, показувати, що це не важко жити в стилі нуль відходів, а навпаки, що це звільняє наш простір, без лишніх речей і дихати легше.

Також важлива співпраця з суперзірками, що мають неабиякий вплив на свою аудиторію.

Я навіть розписала «піраміду» створення еко-руху. Екоініціаторами будьякого еко проекту можуть бути окремі особи або кілька громадських організацій. Потім можна залучити інші громадські та молодіжні організації. Вони матимуть спільний документ про те, що вони співпрацюють разом, і вони будуть ініціювати проведення публічного заходу з політиками, місцевими та національними органами влади, з будь-якими іншими громадськими організаціями, університетами і т.д., задля того аби поліпшити ситуацію в країні щодо зміни клімату, визначити NDC, імплементувати документи COP тощо.

Влада може бути гарантією того, що ця тема буде висвітлена, а ГО можуть бути гарантією того, що вони запропонують важливу та релевантну інформацію, як-от спілкування з людьми та фактично з професорами, співпраця з експертами, спеціалістами та молодіжними організаціями, які можуть скласти документи про план дій, запропонувати та проаналізувати різні міжнародні рухи та документи, а також фактично працювати з документами ООН, грантами тощо.

Зрештою, нам потрібно мати ефективний закон у цій темі реальні екологічні дії, тренінги, форуми, круглі столи про реальні речі.

Найнижчі практичні заходи повинні бути специфічним для різних груп: дітей у школі, батьків, студентів, дорослих. Для кожної групи повинна відбутися конкретна подія (гра, колаж, марафон, круглий стіл, зустрічі в дворах, еко-ярмарки, еко-зустрічі з прикладним матеріалом)", - наголошує депутатка.
Ірина Ярмоленко: Досвід Житомира фіксую та узагальнюю з молоддю світу в документи ООН

Ірина Ярмоленко: Досвід Житомира фіксую та узагальнюю з молоддю світу в документи ООН

Ірина Ярмоленко: Досвід Житомира фіксую та узагальнюю з молоддю світу в документи ООН

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення