Депутати проголосували за створення ландшафтних заказників

Депутати проголосували за створення ландшафтних заказників

18.12 13:48    
Під час 29-ї сесії обласної ради 18 грудня депутатський корпус проголосував за створення двох ландшафтних заказників місцевого значення.

Зокрема, на території ДП «Новоград-Волинське досвідне лісомисливське господарство» буде утворено ландшафтний заказник «Урочище біля трьох дубів», територія якого представляє собою відкриту заболочену заплаву р. Кропивня – правої притоки р. Корчик. Приблизно половину площі відкритих боліт у заказнику займають популяції видів рослин, занесених у Червону книгу України та Зелену книгу України.

В Андрушівському районі буде утворено ландшафтний заказник місцевого значення «Яроповицький», який розташований на території ДП «Коростишівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс». Пріоритетами охорони у заказнику є збереження лісостепового ландшафту, ділянок лучно-степової рослинності, популяції регіонально рідкісного виду-дзвоників сибірських та археологічної пам’ятки-давньоруського городища Ярополка.

Також депутати проголосували за розширення меж ландшафтного заказника місцевого значення «Пилипівка» на 37,8 га і встановили його загальну площу у розмірі 92,7 га, що розташований на території ДП «Житомирське лісове господарство». Рослинність заказника представлена лісовими та болотними ценозами. Найбільшу цінність у заказнику має мезоефтрофне болото з щільними куртинами чагарникових верб. Ці болотні та лучно-болотні комплекси характеризуються виключним багатством флори. Саме у даних фітоценозах охоронятимуться види рослин, занесені у Червону книгу України.

З-поміж іншого на сесії проголосували за те, щоби зарезервувати на території ДП «Пулинський лісгосп АПК» Іршанське водосховище площею понад 691 га та захисні ліси площею 102 га, які виконують водоохоронну функцію. Такі заходи з резервування вживаються, аби не допустити знищення чи руйнування в результаті господарської діяльності територій та об’єктів, що є цінними для природно - заповідного фонду. Оскільки водосховище та лісові масиви утворюють єдиний мальовничий ландшафтний комплекс, тому на цій зарезервованій території охоронятимуться види рослин, занесені у Червону книгу України, та рослинні угруповання, занесені у Зелену книгу України.

Території, що резервуються, залишаються у віданні їхніх землевласників та землекористувачів і використовуються за цільовим призначенням, але з додержанням особливих вимог охорони навколишнього природного середовища, що визначаються рішеннями про резервування.

Нагадаємо, що під час 29-ї «бюджетної» сесії обласної ради депутати проголосували за Програму «Дітям Житомирщини – безпечне та якісне харчування», затвердили Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради, підтримали головний фінансовий документ області – Бюджет-2020 та призначили керівників комунальних закладів.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення