До прокуратури Житомирщини цьогоріч звернулися понад 5 тисяч громадян

До прокуратури Житомирщини цьогоріч звернулися понад 5 тисяч громадян

28.12 09:13    
Важливою функцією інституту звернень є можливість громадян вирішувати особисті різноманітні проблеми й відстоювати власні порушені права. Суспільство стає дедалі активнішим, про що свідчить кількість звернень громадян, які щорічно надходять до органів прокуратури Житомирської області.

Так, упродовж 2019 року до прокуратури області надійшло понад 5 тис звернень громадян. Із них по суті вирішено понад 3 тис, у тому числі 82 - від народних депутатів України. Із вирішених звернень задоволено - 41.

За належністю до органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та державного контролю скеровано майже 2 тис звернень громадян.

Аналіз тематики питань, з якими звернулися громадяни поточного року до прокуратури, показав наступне: найбільше скарг та заяв громадян було вирішено з питань досудового розслідування, а саме 1,7 тис, або 60%. Майже дві третини звернень цієї категорії становлять скарги на дії та рішення слідчих органів поліції. Інші скарги стосувалися питань нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства, представництва інтересів громадян та держави в суді, питань участі у кримінальному провадженні в суді.

Значна увага прокурорами приділена питанням особистого прийому громадян. Так, на особистому прийомі прийнято майже 680 громадян, з них 280 керівниками прокуратур. Безпосередньо прокурором області прийнято 35 громадян, з них 17 - в'язнів.

Також звертаємо увагу мешканців Житомирщини на те, що прокурором області та його заступниками здійснюються виїзні прийоми за місцем проживання громадян, у тому числі у віддалених районах. Про дату і місце таких заходів населення повідомляється заздалегідь через засоби масової інформації. Крім того, вказана інформація висвітлюється на офіційному сайті прокуратури області. Така практика дозволяє жителям області особисто звернутися до керівництва прокуратури регіону за місцем свого проживання, не виїжджаючи до обласного центру.

Крім того, для зручного спілкування жителів області, особливо віддалених районів, продовжує діяти прийом громадян керівництвом органів прокуратури області в режимі Skype-зв’язку.

Детальнішу інформацію про порядок особистого прийому та розгляд звернень в органах прокуратури області також можна дізнатися у відділі організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури області за телефоном (0412) 47-03-46.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення