Голова обласної ради взяв участь у селекторній нараді стосовно земельної реформи

15.01 12:40    
Голова обласної ради Володимир Ширма 15 січня разом із головою облдержадміністрації Віталієм Бунечком взяли участь у селекторній нараді, на якій презентовано фінальний варіант законопроєкту про ринок землі.
Голова обласної ради взяв участь у селекторній нараді стосовно земельної реформи

Взяли участь у нараді, яку проводив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький, й заступники голови облдержадміністрації Володимир Федоренко та Віктор Градівський, депутати обласної ради, предствники районів та громад тощо.

Зокрема, як розповів заступник профільного міністра, фінальною версією законопроєкту про обіг земель сільськогосподарського призначення №2178-10 передбачено, що набувати право власності на землю сільгосппризначення зможуть лише громадяни України; юридичні особи України, створені й зареєстровані за законодавством України, учасниками яких є лише громадяни України та/або держава чи територіальні громади; територіальні громади; держава.

Водночас іноземці зможуть купувати землі лише після схвалення цього питання на референдумі. Але іноземцям забороняється купувати землі державної та комунальної власності (навіть у випадку схвалення допуску іноземів на референдумі) та землі, виділені власникам паїв, і які розташовані ближче 50 км від держкордону України (крім держкордону, який проходить морем). Також заборонено набувати право власності на землю громадянам РФ; особам, які належали або належать до терористичних організацій; юрособам, де неможливо встановити кінцевого бенефіціара або бенефіціари яких зареєстровані в офшорних зонах; фізичним та юрособам, щодо яких застосовані санкції; юрособам, зареєстрованим у державах, включених до списку тих, які не співпрацюють у сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом.

Голова обласної ради взяв участь у селекторній нараді стосовно земельної реформи

Законопроєктом передбачено, що жодне українське підприємство чи власник землі не можуть мати у власності більше 10 тис. га землі. Розрахунки за купівлю землі проводяться лише у безготівковій формі, і ціна продажу земельних ділянок не може бути меншою за їх нормативну грошову оцінку, а це орієнтовно 27, 5 тис. грн за гектар. При цьому покупець має надати всі необхідні документи, що підтверджують законність походження коштів, за які купується земля.

Банківські та кредитні установи купувати землю не зможуть, а лише в порядку звернення стягнення на них як предмет застави. Такі земельні ділянки мають бути продані банками та кредитними установами на торгах протягом 2 років із дня набуття права власності.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення