Депутатка Житомира Ірина Ярмоленко хоче об'єднати міських експертів навколо питань клімату у Верховній Раді

Депутатка Житомира Ірина Ярмоленко хоче об'єднати міських експертів навколо питань клімату у Верховній Раді

20.01 11:30    
27 лютого у Верховній Раді відбудеться Форум “Підвищення кліматичних амбіцій органів місцевого самоврядування та молоді”

Громадська організація Центр Суспільних Комунікацій та Українська Кліматична мережа у співпраці з Асоціацією міст України у Комітеті Верховної ради з питань екологічної політики та природокористування проведуть форум «Підвищення кліматичних амбіцій органів місцевого самоврядування та молоді» 27 лютого 2020 року та нададуть пропозиції до Уряду із вдосконалення підходів зі скорочення викидів парникових газів та поліпшення комунікації між різними сторонами процесу.

Тому наразі Центр Суспільних Комунікацій з партнерами запрошують на доопрацювання публічного документу органи місцевого самоврядування, громадський сектор, в тому числі жіночі та молодіжні організації, медіа, еко-активістів.

Заходи проходитимуть у два етапи. В пообідній час організатори запросили представників Міністерства енергетики та збереження довкілля для того, аби представити свої спільні напрацювання. Також серед заявлених спікерів радник ООН Маркус Бранд, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, радниця прем'єр-міністра Анастасія Попсуй, міський голова Житомира Сергій Сухомлин, народні депутати профільних комітетів Олександр Маріковський та Олександр Юрченко, інші представники ОМС та громадського сектору.

В офіційній частині також виступить генеральний секретар Асоціації міст Америк Себастіан Наварро, який презентує можливості партнерства між владою та приватним сектором. Країни Америки має позитивний досвід реалізації подібних ініціатив. Зокрема, Асоціація започаткувала в Латинській Америці втілення 500 проектів для сталого екологічного розвитку, вартістю кожен близько 50 млн дол та мала успішні кейси з фондами Леонардо Ді Капріо та Арнольда Шварценеггера. Реєстрація на сторінці ФБ ЦСК.

Ранкові воркшопи передбачають участь молоді, громадських активістів, депутатів, журналістів, зокрема, у вебінарі щодо діяльності міжнародної спільноти навколо збереження клімату від німецької організації Plant for the Planet, а також у грі спільно з її французькими розробниками “Кліматичний колаж”, яка легко та доступно пояснює важливість збереження територій життя, та наслідки для майбутніх поколінь, якщо негайно не вжити попереджуючих заходів. “Кліматичний колаж”- гра, яка заснована на колективному інтелекті та творчості, що водночас у легкий спосіб доносить результати екологічного звіту IPCC (Міжурядової групи експертів з питань зміни клімату при ООН). Реєстрація на заходи на сторінці ЦСК у Фейсбук.

“В умовах кліматичних змін, важлива робота місцевих органів влади. Оскільки вони є найближчими до населення, можуть та повинні приймати амбітні рішення, які будуть визначальними як для мешканців населених пунктів, так і для національного рівня. Близько 70 відсотків результатів сталого розвитку досягаються місцевими органами влади. Для успішної діяльності їм потрібні знання, як саме інтегрувати збереження клімату, адаптації громад до зміни клімату, енергоефективності, відновлюваних джерел енергії, зменшення викидів CO2 , та який вони матимуть внесок в економічний сталий розвиток міст та покращення життя громадян”, - каже ініціаторка проекту, депутатка Житомира Ірина Ярмоленко. Текст звернення ТУТ - https://docs.google.com/document/d/11wbThUL-gM6wg9zYzxdELkxLEjnl9yKy/edit?fbclid=IwAR0mbPfEfh7a2fkQp-RNK5Y1pxVK9FDOvz-_uaEb9jer8EDiV5vUIuygZso#.

Як зазначають організатори, досягнути ці цілі можна в тому числі і за рахунок правильної та ефективної комунікації між ОМС, громадськими організаціями, медіа та національною владою.

“Окрему роль у підготовці відводимо питанню залучення молоді та наданню інструментів взаємодії майбутнім політичним діячам, які мають у подальшому приймати рішення на збереження клімату. Також у партнерстві з Європейською асамблеєю жінок-депутаток ми звертаємо увагу на досягнення гендерної рівності та розширення прав і можливостей усіх жінок та дівчат, оскільки це матиме позитивні каскадні наслідки, включаючи якісну освіту, подолання бідності, чисту енергію, зменшення нерівності, хороше здоров'я благополуччя, зменшення голоду, чиста вода та каналізація, гідна робота та економічне зростання”, - каже співорганізаторка Марія Савіна, виконавча директорка “Ліги інтернів”.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення