Голови Житомирської, Івано-Франківської та Полтавської обласних рад підписали Меморандум про співпрацю

07.02 15:06    
Голови Житомирської, Івано-Франківської та Полтавської обласних рад підписали Меморандум про співпрацю

Голова обласної ради Володимир Ширма 7 лютого зустрівся з представниками органів місцевого самоврядування Івано-Франківської та Полтавської обласних рад. У Житомир завітали голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич та його перший заступник Василь Гладій, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, його заступник Анатолій Ханко, депутати обласних рад.

У зустрічі також взяли участь голова облдержадміністрації Віталій Бунечко, його заступник Віктор Градівський, депутати Житомирської обласної ради тощо.

Посадовці органів місцевого самоврядування двох областей приїхали разом із волейбольними командами, які цими вихідними гратимуть у IV-му етапі Кубку України серед чоловіків та у XII-му турі Чемпіонату України серед жінок.

Володимир Ширма подякував колегам за візит на поліську землю і розповів про здобутки Житомирської області в галузі спорту та фізичної культури.

«За підсумками минулого року Житомирська область є лідером і посідає перші місця уВсеукраїнських рейтингах по фінансуванню галузі фізичної культури та спорту з розрахунку на людину серед сільської місцевості та по фінансуванню на одного спортсмена серед шкіл вищої спортивної майстерності. Минулого року в області проведено 183 чемпіонати області та 23 чемпіонати України. Спортсмени Житомирщини брали участь у 290 чемпіонатах України з олімпійських та неолімпійських видів спорту. За результатами цих змагань переможцями та призерами стали 750 спортсменів області. Депутатський корпус обласної ради прийняв кілька програм, що спрямовані на розвиток різних видів спорту та підтримку спортивної галузі в цілому. Ми поступово відроджуємо види спорту, офіційні змагання з яких не проводились понад 20 років. За останні два роки нам вдалось створити дві потужні комунальні волейбольні команди, які за такий короткий період змогли увійти в вищу лігу та вибороти право брати участь в іграх Суперліги», - розповів під час зустрічі голова обласної ради, голова обласної федерації волейболу Володимир Ширма.
Своєю чергою голови Івано-Франківської та Полтавської обласних рад подякували за запрошення відвідати Житомир, волейбольні змагання зокрема, і зазначили, що готові плідно співпрацювати з Житомирською областю.

«Бо сьогодні Україна, регіони як ніколи потребують «зшивання», у тому числі й в різних галузях життя, і нехай спорт – це буде одна із тих галузей, де «зшивання» буде найбільш неупередженим і найбільш ефективним. І я докладу максимум зусиль, аби наша співпраця була не декларативною, а практичного характеру», - сказав Олександр Сич.
«Впевнений, що для Полтавської області співпраця з Житомирщиною стане корисною, і не лише в спорті. І нам дійсно необхідно об’єднуватись, бо іншого шляху немає. Ми всі єдині, ми всі українці», - зазначив Олександр Біленький.
Тому під час зустрічі керівники підписали Меморандум про міжрегіональну співпрацю між Житомирською, Івано-Франківською та Полтавською обласними радами у галузях розвитку місцевого самоврядування в умовах децентралізації, екології та раціонального використання природних ресурсів, освіти та науки, культури та туризму, розвитку фізичної культури та спорту.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення