Володимир Ширма провів нараду щодо функціонування інтернатних установ

11.02 16:35    
Володимир Ширма провів нараду щодо функціонування інтернатних установ

Питання функціонування інтернатних установ системи соціального захисту населення області розглянули 11 лютого на нараді, яку провів голова обласної ради Володимир Ширма. Участь у нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Віра Рогова, директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації Юрій Прокопець, депутати обласної ради, керівники інтернатних закладів.

На нараді обговорили питання пожежної безпеки закладів, на вирішення яких потрібно 4,1 млн грн; підвищення рівня заробітної плати працівників установ; питання нестачі кадрів, особливо лікарів та середнього медичного персоналу.

Звертаючись до директорів, голова обласної ради Володимир Ширма зупинився на Ходорківському інтернаті, де виявлено порушення вимог пожежної безпеки, і де нині вже призначено виконувача обов’язків директора, оскільки попередній керівник подав заяву на звільнення.

Володимир Ширма зазначив, що керівники установ, аби вирішити поточні проблеми, подекуди мають приймати непопулярні, кардинальні рішення.

«Ви, як керівники, маєте брати на себе відповідальність за ті заклади, які ви очолюєте. Якщо бачити проблему, то шукайте шляхи, подавайте пропозиції і будемо разом все це вирішувати. У багатьох закладах є проблеми з пожежною безпекою, так як в Ходорківському психоневрологічному інтернаті, але не потрібно чекати, коли прийдуть фахівці і вкажуть на ці порушення. Ви маєте мобілізовувати ресурси, визначати для себе стратегічні, першочергові питання і вирішувати їх. Це наші комунальні заклади, і від того, як керівник спрогнозує свою роботу, залежить як функціонуватиме заклад, в яких умовах проживатимуть підопічні», - наголосив Володимир Ширма.

Обговорили на нараді й рівень заробітної плати. Як зазначив директор департаменту Юрій Прокопець, на поточний рік закладено всі необхідні суми коштів, аби виплачувати заробітну плату працівникам інтернат них установ в повному обсязі. Водночас фахівці наголошують на необхідності звернутися до Уряду щодо підвищення рівня оплати праці працівників інтернатних установ системи соціального захисту населення.

Варто зазначити, що в області функціонує 15 інтернатних установ, в яких на повному державному утриманні перебуває 2,3 тис. одиноких непрацездатних громадян та людей з інвалідністю. Серед цих закладів – 3 дитячі будинки-інтернати, де виховуються 240 дітей, що за станом здоров’я потребують постійного стороннього догляду, а також комунальна установа «Житомирське вище професійне училище-інтернат», де навчається 278 учнів. На 2020 рік на утримання будинків – інтернатів системи соціального захисту передбачено понад 202 млн грн, з яких майже 40 млн грн – на утримання дитячих будинків-інтернатів, понад 159 млн грн – на будинки-інтернати для літніх людей.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:36
У Миколаєві ДБР встановлює обставини вибухів через які ...
Сьогодні 11:34
8 тис євро за незаконний перетин кордону - Львівські по ...
Сьогодні 10:48
У березні підприємці отримали 1 037 кредитів на 3,9 млр ...
Сьогодні 10:48
Стрілець: Німеччина – надійний партнер України
Сьогодні 10:02
СБУ затримала «крота» фсб, який коригував ракетні удари ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення