У Житомирі поліцейські розповідали молоді про безпеку в Інтернеті

11.02 17:03    
У Житомирі поліцейські розповідали молоді про безпеку в Інтернеті

11 лютого, у міжнародний День безпечного Інтернету, працівники ювенальної превенції ГУ Нацполіції області та регіонального підрозділу кіберполіції зустрілися зі студентами житомирських коледжів та нагадали про основні правила безпеки під час роботи та спілкування у всесвітній павутині.

Поліцейські побували у Житомирському технологічному та агротехнічному коледжах. Учасники зустрічей поспілкувалися про загрози, які можуть очікувати на інтернет-користувачів. Вони обговорили способи виявлення онлайн-ризиків та їх уникнення.

Поліцейські розповіли підліткам про ознаки нечесних, а подекуди і злочинних намірів під час спілкування онлайн, зокрема і створення та функціонування у соціальних мережах та месенджерах суїцидальних груп, трудової та сексуальної експлуатації тощо.

Детальніше лектори зупинилися на такому негативному явищі як грумінг. Поліцейські роз’яснили, що під час віртуального спілкування між дорослим «другом» та дитиною може виникнути ситуація, коли неповнолітній користувач, довіряючи своєму знайомцю, надає особисту інформацію, подекуди інтимного характеру. Надалі «друг» перетворюється на шантажиста та, погрожуючи оприлюдненням відомостей, вимагає у дитини кошти (навіть шляхом крадіжки у батьків), інтимні фото та відео, піти на зустріч тощо. Відтак поліцейські закликали учасників зустрічі не довіряти користувачам, з якими вони не знайомі у справжньому житті, не надсилати на їх прохання інформацію про себе та рідних, і тим більше, не зустрічатися з ними.

Окремо поліцейські та студенти обговорили явище кібербулінгу. Правоохоронці розповіли про відповідальність, передбачену законом за цькування людей через розміщення інформації про них в Інтернеті. Також вони відповіли на питання студентів.

- Ми проводимо превентивні заходи у навчальних закладах області на постійній основі, - розповідає керівник ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук. – Однією зі складових таких бесід, лекторіїв чи зустрічей є й кібербезпека. Адже Інтернет став невід’ємною частиною нашого життя і серед користувачів є значний відсоток дітей. Вони мають знати, що не всім у мережі можна довіряти.

Разом з тим, поліцейські закликають батьків, викладачів та наставників навчати дітей правил безпечного користування Інтернетом. За потреби використовувати функції батьківського контролю. Цікавитися, з ким спілкується дитина, чим захоплюється та що її непокоїть. Необхідно навчати дітей, що у разі найменших сумнівів, вони можуть звернутися до батьків та вчителів та завжди отримати допомогу.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення