Депутати затвердили План доброчесності Житомирської міської ОТГ на 2020 – 2021 роки

03.04 13:26    
Депутати затвердили План доброчесності Житомирської міської ОТГ на 2020 – 2021 роки

Сьогодні, 3 квітня, під час 66-ї сесії міської ради, депутати затвердили План доброчесності Житомирської міської ОТГ на 2020 – 2021 роки.

План доброчесності міста є стратегічним документом міської ради, який розроблений з метою забезпечення дієвої протидії та запобігання корупції і базується на результатах оцінювання корупційних ризиків у діяльності Житомирської міської ради та її виконавчих органів.

Метою підготовки Плану є визначення ефективних стратегічних і тактичних заходів, направлених на протидію корупції у Житомирській міській раді та її виконавчих органах, а також посилення їх спроможності у процесі створення та застосування механізмів запобігання корупції.

Стандарти підготовки Плану:
‒ базування на результатах оцінювання корупційних ризиків у діяльності міської ради та її виконавчих органів;

‒ комплексне охоплення найбільш корупційних сфер діяльності органів місцевого самоврядування: публічні закупівлі, земельні питання, архітектура та містобудування, управління нерухомим комунальним майном;

‒ розробка Плану створеною в міській раді Робочою групою, із включенням до її складу депутатів, працівників органу місцевого самоврядування, представників громадськості та незалежних експертів;

‒ встановлення строків виконання заходів, направлених на мінімізацію/усунення корупційних ризиків, виявлених у діяльності міської ради, та визначення осіб, відповідальних за їх виконання;

‒ визначення індикаторів виконання заходів, направлених на мінімізацію/усунення корупційних ризиків, виявлених у діяльності міської ради;

‒ визначення порядку моніторингу та оцінки виконання;

‒ визначення порядку перегляду та внесення змін.

Підготовка Плану включає в себе такі етапи:

· оцінка корупційних ризиків;

· створення Робочої групи;

· розробка Плану;

· розгляд та затвердження Плану міською радою.

Зазначається, що за результатами оцінки корупційних ризиків в діяльності Житомирської міської ради та її виконавчих органів, з 112 балів, які максимально могла отримати міська рада, експертами було оцінено сфери з підвищеними корупційними ризиками (публічні закупівлі, земельні питання, архітектура та містобудування, управління нерухомим комунальним майном) на 52 бали.

За результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності міської ради, сферою, в якій експертами було виявлено найбільше корупційних ризиків, є управління нерухомим комунальним майном. Також до сфер з високими корупційними ризиками належать публічні закупівлі та земельні питання. Що стосується архітектури і містобудування, то за результатами аналізу вказаної сфери експертами було виявлено найменше корупційних ризиків.

На підставі Меморандуму про взаєморозуміння, укладеного між Житомирською міською радою та Антикорупційною ініціативою Європейського Союзу в України від 23 липня 2018 року (рішення міської ради від 27 вересня 2018 року № 1171), та керуючись статтею 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в органі місцевого самоврядування було створено Робочу групу з підготовки Плану, затверджено її склад та положення про діяльність. Очолила Робочу групу – заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Світлана Ольшанська. Загалом до складу Робочої групи було залучено 18 осіб (депутати та посадові особи міської ради, представники громадськості, незалежні експерти).

З метою мінімізації/усунення виявлених корупційних ризиків у діяльності Житомирської міської ради та її виконавчих органів Робочою групою було підготовлено План дій, який містить інформацію про ідентифіковані корупційні ризики, їх пріоритетність, заходи щодо їх усунення/мінімізації, осіб, відповідальних за виконання заходів, строки виконання заходів, ресурси, необхідні для впровадження заходів, та очікувані результати (індикатори виконання).

Впровадження, а також моніторинг та оцінку виконання заходів Плану мають забезпечувати міська рада та її виконавчі органи.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:43
У Запоріжжі рятувальники ліквідували наслідки обстрілів
Сьогодні 11:39
Наповнення бюджету у розрізі галузей економіки підприєм ...
Сьогодні 11:35
На Буковині впродовж січня – лютого 2024 року за резуль ...
Сьогодні 11:32
На Дніпропетровщині внаслідок російських обстрілів одна ...
Сьогодні 11:28
Власники автівок сплатили до місцевих скарбниць майже 9 ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 11:34
Мальовничі стежки в заповідниках більше не будуть більш ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення