У Житомирі дозволили сезонну торгівлю та встановлення літніх майданчиків

08.05 16:32    
У Житомирі дозволили сезонну торгівлю та встановлення літніх майданчиків

На позачерговому засіданні виконавчого комітету було внесено зміни до рішення від 15.04.2020 № 430 «Про організацію сезонної торгівлі на території м.Житомира», а саме «…погодити розміщення облаштованих відкритих майданчиків та об᾽єктів сезонної торгівлі (одного низькотемпературного прилавка та одного холодильника / двох низькотемпературних прилавків) для торгівлі продовольчими товарами на території, прилеглій до підприємств роздрібної торгівлі продовольчими товарами та ресторанного господарства, без урахування вимог Положення».

Торгівля на території міста Житомира у весняно – осінній період 2020 року розпочнеться з 11 травня. Об᾽єкти сезонної торгівлі мають бути погодженої департаментом містобудування та земельних відносин міської ради та не мати права будь-якої капітальної забудови. Згідно рішення, має бути забезпечено безумовне дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів згідно із вимогами чинного законодавства України.

Дозволено розміщувати майданчики виключно у межах фасаду стаціонарного закладу ресторанного господарства із збереженням вільних проходів, проїздів у вхідні (в’їзні) брами будинків. Збільшення лінійних розмірів майданчика поза межі фасаду закладу можливе лише за умови письмової згоди власника (користувача) сусіднього приміщення. Також, дозволенов становлювати у межах облаштованих відкритих майданчиків таке обладнання та конструкції: столики, крісла, лавки, світильники, декоративні елементи, парасолі, урни для сміття, квіткові та ландшафтні композиції, з урахуванням протиепідемічних та санітарних норм, визначених чинним законодавством України.

Розміщення сонцезахисних елементів у вигляді окремих парасоль має бути висотою не більше 3 метрів та діаметром не більше 4 метрів (у випадку розміщення квадратних парасоль – не більше 5 метрів по діагоналі) виключно у межах майданчика. Парасолі повинні бути максимально нейтральних кольорів (природних пастельних тонів) та не містити рекламних написів, крім розміщених на звисах тканин назв закладу або логотипів товаровиробників.

Розміщення сонцезахисних елементів має бути у вигляді навісних маркіз, що кріпляться до фасаду або на опорах біля фасаду, таким чином, щоб вони не перекривали декоративні елементи фасадів, не перетинали площини віконних отворів та їх несучі конструкції не кріпились до площини пішохідно-дорожного покриття. Навісні маркізи не повинні містити рекламних написів, крім розміщених на звисах тканини назв закладу або логотипів товаровиробників.

Встановлені конструкції мають бути легкими збірно-розбірними висотою до 0,8 метрів, у які може бути скомпоновано квіткові композиції, світильники, назву закладу.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:02
Шмигаль взяв участь у круглому столі міністерського рів ...
Вчора 16:27
БЕБ на Закарпатті упередило неефективне використання 6, ...
Вчора 16:21
На Буковині детективи БЕБ повідомили про підозру співуч ...
Вчора 16:18
У Києві держслужбовці розтратили 1,2 млн грн бюджетних ...
Вчора 16:18
На Київщині прикордонники викрили злочинну схему з неза ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення