У Житомирі перевіряють, як суб’єкти господарювання дотримуються вимог протиепідемічних заходів

25.06 17:58    
У Житомирі перевіряють, як суб’єкти господарювання дотримуються вимог протиепідемічних заходів

У Житомирській міській ОТГ відбуваються комісійні виїзди з метою перевірки дотримання санітарного законодавства суб’єктами господарювання різних форм власності. Про посилення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів йдеться в розпорядженні керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації №17 від 19 червня 2020 року.

Сьогодні, 25 червня, перевірці підлягали суб’єкти господарської діяльності, що здійснюють торгівлю продовольчими та непродовольчими товарами.

Представники органів місцевого самоврядування спільно з фахівцями міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області перевірили виконання зазначеними суб’єктами Постанови Головного державного санітарного лікаря №17 від 09.05.2020 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

«Рекомендації, надані в Постанові, в основному дотримані. Об’єкти торгівлі забезпечені всім необхідним для виконання протиепідемічних норм. Адміністрація закладів забезпечила працівників засобами індивідуального захисту та деззасобами. Здійснюється дезінфекція поверхонь, обладнання, візочків тощо. Проводиться централізований збір використаних засобів індивідуального захисту для утилізації. Забезпечено контроль за дотриманням правил суспільної безпеки …», - повідомляють члени комісії про результати сьогоднішнього обстеження.

Також, 23 червня, напередодні проведення ЗНО, було обстежено пункти тестування. Так, відбувся комісійний виїзд в ЖДУ ім. Івана Франка та в Державний університет «Житомирська політехніка» з метою перевірки виконання рішень Державної комісії з питань ТЕБ та НС від 13.06.2020 №10, Постанови Головного санітарного лікаря України №24 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання та єдиного фахового вступного випробування в період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) від 21.05.20.

«Пункти на даних об’єктах підготовлені задовільно. В наявності достатня кількість масок, деззасобів, антисептиків. Аудиторії підготовлені з вимогами дотримання соціальних дистанцій між учасниками ЗНО», - повідомляють про результати перевірки фахівці Держпродспоживслужби.

Планові та позапланові перевірки стосовно дотримання суб’єктами господарювання різних форм власності санітарних норм та правил з урахуванням тимчасових рекомендацій, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря, а також виконання рішення виконавчого комітету стосовно обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції на території Житомирської міської ОТГ, рішень міської комісії з питань ТЕБ і НС продовжуються.

Нагадаємо також, що у Житомирі перевіряють, як дошкільні освітні заклади дотримуються протиепідемічних правил.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:38
СБУ затримала агента рф, який хотів скоригувати ракетни ...
Вчора 23:54
У Хмільницькому районі чоловік ножем поранив знайомого ...
Вчора 23:46
Псевдопосадовиці з Генічеська повідомлено про підозру у ...
Вчора 23:27
За крадіжку та наругу над могилою полеглого захисника ф ...
Вчора 23:25
Понад 64 тис грн втратив прикарпатець перейшовши за фіш ...
Вчора 23:56
Свириденко: Витрачати державні кошти на товари внутрішн ...
Вчора 23:45
Кубраков: Розширюємо міжнародне партнерство для забезпе ...
Вчора 23:43
Карандєєв: Успіх стратегічних комунікацій – ключове для ...
Вчора 23:42
На Вінниччині молодик викрав з банківської карти знайом ...
Вчора 23:41
На Буковині прокуратура зобов’язала комунальну установу ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення