Підсумковий брифінг Житомирської ОДА станом на 12 жовтня щодо ситуації з коронавірусом в області

12.10 13:14    
Підсумковий брифінг Житомирської ОДА станом на 12 жовтня щодо ситуації з коронавірусом в області

Станом на 10.30 на Житомирщині діагноз COVID-19 підтверджено у 8464 осіб, з яких 138 – за минулу добу. Про це йшлося сьогодні, 12 жовтня, на щотижневому підсумковому брифінгу Житомирської ОДА щодо ситуації з коронавірусом у Житомирській області за участю голови ОДА Віталія Бунечка, в.о. начальника Управління охорони здоров’я ОДА Сергія Березовського та начальника Управління з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи ОДА Сергія Безносюка.

“Ситуація із захворюванням на коронавірус в області непроста. На вихідних протягом двох діб реєструвалося більше 300 випадків захворювання на добу. За тиждень захворіли 1579 жителів Житомирщини та понад 20 осіб померли від ускладнень, викликаних коронавірусною хворобою. Крім того, щодня зростає рівень заповненості ліжкомісць у закладах охорони здоров’я першої хвилі, у зв’язку з чим станом на 11.10.2020 почали відкривати ліжкомісця у закладах охорони здоров’я другої хвилі”, – зазначив голова ОДА.

З огляду на стрімко зростаючу кількість нових випадків захворювання на COVID-19 Віталій Бунечко наголосив на необхідності суворого дотримання протиепідемічних заходів:

“Відповідальність за поширення коронавірусу лежить на кожному із нас, безпосередньо на всіх тих, хто безвідповідально ставиться до карантинних заходів, людях, які не носять захисні маски та не дотримуються соціальної дистанції у громадських місцях. Якщо за вересень в області було зареєстровано 2706 випадків захворювання на коронавірусні інфекцію, то за 12 днів жовтня вже 2376. Із такою динамікою до кінця жовтня ми перевищемо показники із захворювання на COVID-19 у вересні. 4 міста та 12 районів області відсьогодні віднесено до “помаранчевого” рівня епідеміної небезпеки. Відтак закликаю всіх бути відповідальними та обов’язково дотримуватися карантинних заходів”.

Під час брифінгу спікери також відповіли на численні запитання представників ЗМІ. Так, начальник Управління з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи ОДА Сергій Безносюк та в.о. начальника Управління охорони здоров’я ОДА Сергій Березовський поінформували про додаткові карантинні обмеження у “помаранчевій” зоні епідеміологічної небезпеки, до якої відсьогодні віднесено більшу частину Житомирської області. Зокрема щодо заборони проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 220 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів площі; відвідування закладів освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти; проведення закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації тощо.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення