В обласній раді відбулось засідання обласної комісії

В обласній раді відбулось засідання обласної комісії

17.11 15:04    
Сьогодні, 17 листопада, в режимі онлайн під головуванням першого заступника голови обласної ради Сергія Крамаренка відбулось засідання обласної комісії з надання і використання фінансової підтримки з обласного бюджету, що спрямовується для виплати часткового відшкодування вартості витрат фермерським господарствам на придбання причіпної та навісної сільськогосподарської техніки і обладнання.

У вступному слові Сергій Крамаренко зазначив: «У 2020 році завершується дія Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки, якою на сьогодні уже скористався 141 суб’єкт господарювання та 1338 сільських жителів. Загальна сума коштів профінансованих з обласного бюджету на виконання Програми на сьогодні складає 32 млн 77 тис. грн. За напрямком підтримки фермерських господарств за придбання причіпної та навісної техніки допомога надалась 13 фермерським господарствам на загальну суму придбаної техніки 656,12 тис. грн. На даний час триває активна робота над розробкою проєкту Програми розвитку агропромислового комплексу області на 2021-2027 роки».

У ході роботи члени комісії одноголосно затвердили порядок денний та регламент роботи засідання.

Також учасники засідання заслухали директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики обласної державної адміністрації Наталію Арендарчук, яка поінформувала присутніх, що кошти з обласного бюджету спрямовуються фермерському господарству, у власності та користуванні якого перебуває не більше 50,0 га земель с/г призначення і яке має чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 1 500 000 гривень, крім новостворених (за останній звітний період), у розмірі 50% вартості у національній валюті понесених витрат за придбання причіпної та навісної с/г техніки і обладнання с/г виробництва без ПДВ, але не більше 100 тисяч гривень одному фермерському господарству.

Секретар комісії зазначила, що на розгляд обласної комісії надійшов один пакет документів від фермерського господарства «Агрозермін» Бердичівського району с. Іванківці. Документи фермерського господарства подані у повному обсязі та відповідають вимогам Порядку.

Так, члени комісії розглянули та проголосували про включення до реєстру фермерських господарств, для надання часткового відшкодування вартості придбання причіпної та навісної сільськогосподарської техніки і обладнання фермерського господарства «Агрозермін» та відшкодувати з обласного бюджету 50% вартості (без ПДВ) понесених витрат за агрегат ґрунтообробний дисковий АГД 2,1., у сумі – 23 333,0 гривень (двадцять три тисячі триста тридцять три гривні).

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення