Наталія Остапченко перевірила готовність лікарень у Пулинах і Новограді-Волинському надавати допомогу хворим на коронавірус

08.04 13:01    
Для визначення готовності закладів охорони здоров’я для госпіталізації в Житомирській області пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та надання медичної допомоги розпорядженням голови Житомирської ОДА від 07.04.2021 № 246 при облдержадміністрації створено моніторингову комісію, контроль за роботою якої здійснюватиме перша заступниця голови ОДА Наталія Остапченко.

07 квітня вона відвідала КНП «Лікарня» Пулинської селищної ради та Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання (центральна районна лікарня) для моніторингу готовності цих закладів надавати допомогу хворим на коронавірус. Зокрема Наталія Остапченко оглянула відділення, які займаються лікуванням хворих на COVID-19, відділення екстреної медичної допомоги та реконструйоване у рамках програми Президента «Велике будівництво» приймальне відділення, у якому встановлено сучасне медичне обладнання.

Наталія Остапченко перевірила готовність лікарень у Пулинах і Новограді-Волинському надавати допомогу хворим на коронавірус


Під час перевірки було встановлено:

у Пулинській лікарні визначено 50 ліжкомісць для хворих на коронавірусну інфекцію та пацієнтів із підозрою на COVID-19, з яких зайнято 23 та 3 відповідно. Отже всього заповнено 56% ліжкомісць. Киснем забезпечено 95% ліжок;

у Новоград-Волинській лікарні визначено 140 ліжкомісць для хворих на коронавірусну інфекцію та пацієнтів із підозрою на COVID-19, з яких зайнято 116 та 5 відповідно. Отже всього заповнено 86,4% ліжкомісць. Киснем забезпечено 100% ліжок.

Керівник Новоград-Волинського міськрайонного територіального медичного об’єднання Василь Борис також розповів, що за кошти НСЗУ (з пакету послуг COVID-19) для лікарні придбано цифрову рентген-діагностичну систему з рентгенографічним столом та вертикальною стійкою на базі цифрового плоскопанельного детектора FDR SMART X FGXR 52S, вартість якої складає 4 750 000,00 грн.

Крім того, за кошти місцевого бюджету придбано ємність для зберігання рідкого кисню 5000 л вартістю 1 550 000,00 грн.

Наталія Остапченко перевірила готовність лікарень у Пулинах і Новограді-Волинському надавати допомогу хворим на коронавірус


Нагадаємо, що 07 квітня перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко провела онлайн-брифінг щодо реконструкції КУ «Обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради.

Також 07 квітня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко взяв участь у відкритті амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с.Краснополі.

Довідково. Моніторингову комісію при облдержадміністрації для визначення готовності закладів охорони здоров’я для госпіталізації в Житомирській області пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та надання медичної допомоги створено відповідно до протокольного рішення за результатами селекторної наради під головуванням Заступника Керівника Офісу Президента України к.Тимошенка від 05.04.2021.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення