Віталій Бунечко долучився до всеукраїнської наради з обговорення питань захисту дітей

01.06 13:56    
Віталій Бунечко долучився до всеукраїнської наради з обговорення питань захисту дітей

Сьогодні, 01 червня, у Міжнародний день захисту дітей відбулася всеукраїнська онлайн-нарада з представниками міністерств та облдержадміністрацій під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, присвячена обговоренню нагальних питань захисту дітей.



Від Житомирської облдержадміністрації участь у нараді взяли голова ОДА Віталій Бунечко, його заступники Віктор Градівський та Юрій Оханський, а також керівники профільних структурних підрозділів.



Прем’єр-міністр України наголосив, що Уряд системно приділяє увагу питанням захисту прав дитини, та повідомив, що минулого тижня прийнято ряд важливих рішень, що мають поліпшити життя маленьких українців, зокрема:



розмір державної допомоги при народженні або усиновленні дитини пропонується підвищити з 2022 року з 41 280 до 50 000 гривень;



вдосконалено систему усиновлення дітей, зокрема запроваджене обов’язкове навчання для усиновлювачів;



посилюється державний контроль щодо захисту прав дітей та соціальної підтримки сім’ї;



покращена нормативна база в питанні надання житла дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;



схвалено Концепцію державної соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей на період до 2025 року.



Під час свого виступу Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що станом на 01 січня 2021 року чисельність дітей віком до 17 років в Україні становить 7,3 млн (трохи більше 18% від загальної чисельності населення України).



Держава надає 10 видів цільових державних допомог, якими охоплено близько 1,9 млн сімей із дітьми, та розвиває усиновлення, сімейні та наближені до сімейних форми виховання. Так, з майже 70 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховуються у сімейних формах близько 64 тисяч (92%).



Крім того, Марина Лазебна зазначила, що з початком відпочивального сезону планується оздоровити 1 240 000 дітей у 345 закладах оздоровлення та відпочинку на загальну суму 1 349,5 млн грн.



Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко зазначив, що держава спільно з територіальними громадами мають забезпечити кожній дитині рівні права та можливості незалежно від соціального стану, матеріального становища та інших життєвих обставин.

«Майбутнє Житомирщини – це понад 236 тисяч дітей і підлітків. Заради них ми живемо і працюємо, намагаємося робити все, щоб вони росли здоровими та щасливими, отримали гарну освіту», – додав Віталій Бунечко.

У поточному році в Житомирській області державну допомогу отримали вже 38,5 тис. родин із дітьми на суму 262 млн грн.



На 2020 рік за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у Житомирській області придбано житло для 6 дитячих будинків сімейного типу у сумі 11,2 млн грн та виплачено грошову компенсацію на загальну суму 15,3 млн грн 42 дітям для придбання житла, з яких 17 дітей придбали житло на загальну суму 6,2 млн грн.



На 2021 рік Житомирській області передбачено на зазначені цілі 26,2 млн грн.



Для здійснення заходів із реабілітації дітей з інвалідністю у 2021 році на Житомирську область виділено 2,2 млн грн. У 2020 році реабілітаційні заходи отримала 191 дитина з інвалідністю.



Також одним із державних пріоритетів є розвиток системи інклюзивного навчання. Наразі в Житомирській області функціонує 309 закладів загальної середньої освіти та 117 закладів дошкільної освіти з інклюзивним навчанням. Інклюзивною освітою та вихованням охоплено майже 1377 дітей з особливими освітніми потребами.



У 2020 році 20 шкіл Житомирської області стали учасниками пілотного проєкту «Якісне харчування ­ – щаслива дитина – сильна нація». У школах створено сучасний освітній простір, встановлено технологічне обладнання у харчоблоках (їдальнях), запроваджено різноманітне меню та форми харчування. На реалізацію вищезазначеного проєкту виділено 125,5 млн грн, у тому числі з державного бюджету – 13 млн 446 тис. грн, з обласного – 19 млн грн, місцевих бюджетів – 92 млн 870 тис. грн.

«Крок за кроком ми рухаємось до того, щоб усі наші діти мали можливість зростати, розвиватися та творити своє майбутнє так, як вони цього бажають. І наша задача – докласти максимальних зусиль, аби дитинство кожної дитини було цікавим, комфортним, безпечним не лише сьогодні, а й кожного дня, рік за роком», – сказав Віталій Бунечко.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:08
Поліцейські розшукують підозрюваного у замаху на умисне ...
Сьогодні 00:07
В Україні запрацював координаційний центр інтегрованого ...
Сьогодні 00:06
Судитимуть трьох осіб, які за 10,5 тис дол переправляли ...
Сьогодні 00:06
Генпрокурор та Голова Представництва Дитячого фонду ООН ...
Сьогодні 00:02
На Тернопільщині слідчі оголосили підозру працівнику аг ...
Сьогодні 00:05
Держспецзв'язку: росіяни пошкодили телевізійну вежу у ...
Сьогодні 00:03
Країни «великої сімки» долучаться до відновлення та мод ...
Вчора 23:59
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румуні ...
Вчора 23:57
Драганчук: В умовах війни Україна досягла значного прог ...
Вчора 23:55
Галущенко на засіданні Координаційної групи G7+: Маємо ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення