За 5 місяців Житомирські держохоронці затримали майже 930 порушників

За 5 місяців Житомирські держохоронці затримали майже 930 порушників

11.06 10:35    
Сьогодні попередження та розкриття злочинів здійснюється з використанням можливостей державної служби охорони. В арсеналі охоронників найновітніша техніка, сучасна зброя, швидкісні авто – все, що допомагає їм ефективно пильнувати спокій та добробут громадян. Як результат, безпосередньо та за участю працівників Управління Державної служби охорони при УМВС України в Житомирській області за 5 місяців поточного року попереджено та припинено майже тисячу правопорушень.

Так, нещодавно, поблизу одного із сіл Новоград-Волинського району, нарядом по охороні ділянки магістрального нафтопроводу «Дружба», під час патрулювання, виявлено несанкціоновану врізку в трубу із відводом шланга високого тиску приблизно на 1,5 км., який знаходився в канаві під водою. Зазначимо, що це болотиста місцевість, недоступна для проїзду автотранспорту. Завдяки проявленій уважності, міліціонери виявили неприродно зрошений грунт та прим’яту траву. Обстеживши прилеглу територію, охоронці в чагарнику помітили чоловіка, що намагався незамітно зникнути з місця події, про те це йому не вдалося. Підозрюваного було доставлено до місцевого міськвідділу міліції. За даним фактом триває перевірка, вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Взагалі в поточному році працівники УДСО при УМВС України в Житомирській області затримали більше 930 правопорушників.

Як розповідає керівник цього підрозділу Петро Базюк, УДСО відрізняється від інших охоронних структур наявністю в її складі розгалуженої системи охорони, що будується на принципі використання найновіших видів зв’язку в масштабі всієї держави. Під захистом Служби квартири, офіси, магазини, великі торгівельні центри, важливі стратегічні об’єкти, дачні будинки, - всього 2030 об’єктів і майже 2 тисячі помешкань громадян.
Кількість охороняємих об’єктів з кожним роком значно зростає. В першу чергу це пов’язано із тим, що УДСО здійснює надійну охорону й ефективно реагує на скоєння протиправних діянь. Варто зазначити, що Державні охоронці мають визначені Законом права та повноваження на носіння і застосування вогнепальної зброї, а також владних функцій щодо правопорушників.

Петро Юрійович зазначив, що з метою більш активної участі населення у попередженні злочинів і правопорушень, надання можливості негайно викликати міліцію, в обласному центрі, у місцях масового перебування громадян, державні охоронці встановили 22 тривожні сигналізації. Крім того в м.Житомирі та містах обласного підпорядкування на вулицях діють системи відеоспостереження, які забезпечують дистанційний контроль за оперативною обстановкою.

За словами Петра Базюка, останнім часом все більшого попиту у населення набуває використання системи GPRS нагляду «КРОНОС-А», яка дозволяє власникам транспортних засобів ефективно контролювати та координувати переміщення транспорту і розраховувати на невідкладну допомогу в критичних ситуаціях. Так, за допомогою спутникового спостереження можна встановити місцезнаходження автівки на території міста Житомира з точністю до 10 м, відображаючи його на карті місцевості; до того ж технічні можливості серверу дозволяють встановити зв’язок зі всіма регіонами України, а це можливість вести централізоване спостереження за транспортом в режимі реального часу на території всієї держави, що у свою чергу дозволяє негайно реагувати підрозділам міліції охорони у разі отримання тривожного сигналу від об’єкту, перевіряти стан і цілісність його, дистанційно блокувати системи автомобіля у випадку викрадення. Крім цього, за надходженням інформації від охоронюваного транспортного засобу, система GPRS нагляду дозволяє диспетчеру пульту викликати аварійні та інші екстрені служби.

На сьогодні житомирський «КРОНОС-А» оберігає 12 об’єктів. Здебільшого це вантажні автомобілі. Крім того, цією системою здійснюється контроль за службовими автомобілями груп затримання УДСО при УМВС України в Житомирській області, інкасації, супроводу.

Ще однією новинкою від Служби стала літня акція на час відпусток для власників помешкання на встановлення системи охоронної сигналізації без стаціонарного встановлення. Це разовий договір, що діятиме на визначений проміжок часу. Зазначимо, що це гарна можливість для населення заощадити кошти й зберегти власне майно.

Отож, мета державної служби охорони полягає у профілактиці злочинності і недопущення крадіжок, збереженні майна громадян.

P. S. Будь-яку інформацію про перелік та вартість послуг УДСО при УМВС України в Житомирській області можна отримати звернувшись до найближчого підрозділу ДСО або за телефоном: 42-27-75.

Інна Базилюк, ст. інспектор ВЗГ УМВС України в Житомирській області

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення