За кількістю працевлаштованих цьогоріч осіб з інвалідністю Житомирщина – на четвертому місці в Україні

За кількістю працевлаштованих цьогоріч осіб з інвалідністю Житомирщина – на четвертому місці в Україні

02.12 10:22    
Про це 1 грудня, під час онлайн-зустрічі з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, повідомила директорка Житомирського обласного центру зайнятості Галина Корінна.

Зустріч організувало Житомирське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, до якої долучились близько 50 учасників: керівництво обласної державної адміністрації, департаменту соціального захисту населення і відповідних міськрайонних органів, члени консультативно-дорадчої ради та актив громадських організацій осіб з інвалідністю.

В обговоренні актуальних питань забезпечення прав людей з особливими потребами взяли участь директор Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Євген Чеглаков і керівник Житомирського обласного відділення Ярослав Возний, заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Градівський, представниця Національної Асамблеї людей з інвалідністю України у Житомирській області Неля Ковалюк та начальник Управління Держпраці у Житомирській області Сергій Сечін.

Галина Корінна, зокрема, висвітлила питання забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю в області. Вона нагадала, що законодавче закріплення визнання безробітними людей з інвалідністю розпочалось з 2006 року. Тоді, в перший рік роботи з цією категорією, до служби зайнятості звернулись близько 800 людей з інвалідністю, а за 15 років – майже ​40 000. І кількість їхніх звернень зростає щороку.

«У минулому 2020-му, наприклад, допомоги у працевлаштуванні потребували понад 3900 наших «особливих» клієнтів. Це більш, ніж вдвічі більше, як 10 років тому. Цього року упродовж 10 місяців послугами служби зайнятості користувались понад 3500 жителів області, які мають інвалідність, з них 210 – ветеранів АТО (ООС). Частка людей з інвалідністю у загальному числі безробітних складає майже 9%.

Разом з тим, з кожним роком збільшується і кількість зайнятих людей з інвалідністю. Вже цього року з допомогою служби зайнятості 695 осіб отримали роботу. І за кількістю працевлаштованих людей з інвалідністю Житомирщина на четвертому місці в Україні після Львівщини, Хмельниччини і Черкащини» - розповіла директорка обласного центру зайнятості.

Галина Корінна також виокремила послуги служби зайнятості, які ефективно сприяють у працевлаштуванні та адаптації людей з інвалідністю в соціумі. Зайняття підприємницькою діяльністю – один з таких способів. Упродовж 2006-2021 років 148 осіб з інвалідністю отримали одноразово допомогу з безробіття та зареєструвались підприємцями в Житомирській області. За 10 місяців 2021 року скористались такою послугою 4 особи з інвалідністю:

Жителька Хорошівщини отримала близько 57 тис. грн для організації надання послуг з оздоровчого масажу клієнтам з інвалідністю на дому.
Жительці Овруччини виплачено понад 91 тис. грн для вирощування ягід та плодових дерев.
Жителька Радомишльщини отримала понад 47 тис.грн для ведення діяльності у сфері бухгалтерського обліку й аудиту.
Ще одна жителька Овруччини отримала 23 тис. грн й надаватиме послуги мобільного харчування.
60 людей з інвалідністю цьогоріч брали участь у громадських та тимчасових роботах. Це і благоустрій та озеленення території, впорядкування місць поховання, роботи по догляду за громадянами у закладах соціальної сфери та супровід осіб з вадами зору.

Супровід осіб з інвалідністю першої групи по зору започатковано ще восени 2014 року. У 2021 році в таких роботах були зайняті 15 безробітних (з них 7 – люди з інвалідністю). На оплату їхньої праці було витрачено понад 114 тисяч гривень коштів Фонду і стільки ж – з коштів місцевого бюджету.

209 зареєстрованих безробітних з інвалідністю цього року проходили навчання за направленням служби зайнятості, з них 184 – працевлаштовані.

Станом на 1 листопада шукали роботу 1246 безробітних людей з інвалідністю, для яких роботодавці подали 103 вакансії.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення